Lun rosenkålsalat med ingefær og ristede peanuts

Vinteren byder på så mange grove grøntsager, og de smager allerbedst lige nu. Og for tiden er jeg pjattet med rosenkål – tilberedt på mange måder.

Her er opskrift på en frisk og krydret salat med rosenkål  – med lidt pift. Kål har godt af lidt pift. En salat, der kvikker op, når vejrudsigten siger gråt i gråt garneret med vind og regn.

Til salaten skal du bruge:
400 g rosenkål
2 spsk soja
1 spsk friskrevet ingefær
1 spsk ingefærsirup
1 spsk sesamolie
Hakkede, ristede peanuts til pynt

Gør rosenkålene i stand. Halver dem – eller skær dem i kvarte, hvis de er meget store.

Kog dem i letsaltet vand i fem minutter. De skal stadig have bid.

Hak peanuts og rist dem på en tør pande.

Skræl og riv ingefær og bland det med soja, sirup og olie. Du kan godt købe ingefærsirup, men det er altså ret let og billigt at lave selv. Har man det først på lager, er der utallige retter, der kan nyde godt af det.

Hæld vandet fra rosenkålene, lad dem dryppe af og vend dem i dressingen. Drys de hakkede og ristede peanuts over.

Enkelt… og frisk og lækkert.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Lun rosenkålsalat med ingefær og ristede peanuts”

 1. Kære Karen. Tak. Så kom der nye retter i min kogebog 🙂 Som barn hadede jeg rosenkål. Det gør vist alle. På umærkelig vis kunne jeg pludselig lide dem, da jeg blev voksen. I dag er jeg vild med dem.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jamen Lisbeth. Du ender med at blive ligeså vild med at lave mad, som jeg er. I hvert fald om vinteren 😀
   Jeg tror heller ikke, der er mange børn, der er vilde med rosenkål. Men ofte har de også fået dem udkogte og med udpræget svovllugt – altså prutlugt – og det er ikke særlig lækkert 😀
   Kh, Karen

   Like

   1. Jeg bliver aldrig sådan en solid kok, som du er, men ellers kan jeg såmænd godt lide at lave mad sådan til husbehov. Især ‘småt og godt’, der er mit jyske for tapas. Det er jeg vild med – sådan et bord fuld af små retter. Vi får fx tit dine lakseruller med syltet fennikel 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: