(Kalender)lys over land

Det er i dag, det starter. Det er i dag tusinder og atter tusinder af kalenderlys bliver tændt, den første pakke i pakkekalenderen bliver åbnet af ivrige, små fingre, og den første julepynt bliver sat frem. Første december.

En dag med sin helt egen glæde ved, at nu begynder den. Adventstiden. Julemåneden. Som den første sne, før saltbilen kommer. Strålende og klar.

I år står vores kalenderlys i en indisk murstensform. De solide træforme er så hyggelige, og  de kan bruges til alle former for dekorationer – også til kalenderlyset.

Pyntet med naturpynt. Grønt fra haven, grene med lav og æblegrene, frøstande, kogler og nogle sjove oversavede grankogler.

Lyset er trådet med tre stykker elefanttråd, og det står i ler. Resten af formen er foret med plastic og fyldt med våd oasis, så det grønne kan holde sig hele måneden.

Alle har vel deres traditioner, og en af de uomgåelige traditioner hos os er, at vi tænder kalenderlyset om morgenen den første december. De første tal brænder hurtigt, og traditionelt kommer vi altid for langt i den første weekend, hvor der er tid til at hænge lidt over morgenmaden og læse avis.

Når lyset bliver tykkere, brænder det langsommere, og de sidste tre-fire dage bliver altid først brændt ned mellem jul og nytår. Det spejler egentlig ganske fint resten af måneden. Man har så mange planer, og man er en lille smule bagud det meste af tiden.

Men lige nu, den allerførste dag i december, har vi ikke brændt for langt, vi er ikke bagefter, og vi tror stadig på, at det vil fortsætte sådan. Med rolig advents- og julefred.

God første december.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “(Kalender)lys over land”

 1. Tak og i lige måde. Hvor er den fin din kalenderdekoration. Jeg har skippet min i år og nøjes med adventskransens fire lys. Det plejer nemlig at gå som du beskriver – det kniber med at nå med 🙂 Men jeg glæder mig nu alligevel til december, travlhed eller ej.
  Glædelig december i Skivholme.
  kh Jette

  Like

  1. Adventskransen er det vigtigste. Jeg går i gang med min i morgen formiddag. Det bliver også med naturpynt – og fire lys i en krans. Ikke noget med adventsdekoration med lys på række her 😉
   Du ved: Gud slutter årets gyldne ring… etc.
   Glædelig december til jer også. Nu er det jo igen den travle – men også herlige – tid for præster.
   Kh, Karen

   Like

 2. Kære Karen
  Hurra for din optimisme 🙂 Også når det gælder nedtælling med kalenderlys.
  Jeg har helt droppet kalenderlyset, for jeg kender godt udfordringen, og jeg hader, når der er uorden i datoerne 😦 Hvis det ikke er brændt korrekt, så er der lissom ingen fidus ved det. I min strukturerede hjerne, altså. Jeg ved godt, jeg er i mindretal. I STEDET tænder jeg et rødt lys, der brænder som en lille (evig) juleflamme.
  Når barnebarnet om et årstid kan genkende et kalenderlys, må jeg nok i selvsving igen. Indtil da nyder jeg, at jeg kun skal hygge uden at holde øje med tallene 🙂
  God første december. Skøn måned med masser af lys – uanset hvilken slags 🙂
  Kærlig hilsen, Lisbeth

  Like

  1. Det må være filosofien med ‘if at first you don’t succeed, then try and try and try again’. En eller anden dag vil det nok gå lige efter datoen – måske 😀
   Jeg kan sagtens forholde mig til det med at have et stort, fint bloklys tændt i stedet for. Men…. det er jo ikke helt det samme.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: