En – næsten – sort engel

En næsten sort engel er flyttet ind, og det er der – selvfølgelig – en historie bag.

Klokkeblomst, den nye skulptur i Fru Pedersens Have,

er lavet af skulptøren Kat. Kat var der også i fredags. Faktisk var hun ved at lægge sidste hånd på skulpturen i haven, da vi ankom.

Vi fik en sludder, og Kat fortalte, at hun arbejder i næsten alle formbare medier og laver både små og store skulpturer. Hun havde faktisk nogle små skulpturer af forskellig slags i bilen – blandt andet engle – og om vi ville se dem? Det skulle hun ikke sige to gange. I løbet af få minutter havde hun udsolgt…

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at købe noget. Men… man bestemmer ikke over engle, og den lille engel i Raku keramik valgte at flytte til Skivholme. Klog engel.

Ser man hende på afstand, ser hun næsten sort ud. Men når lyset falder på hende, stråler hun af farver.

Kat sagde, det var på grund af Raku teknikken. Den kalder farverne frem og giver det særlige skær. Men englen fortalte mig noget helt andet. Hun siger, at alle – også engle – altid stråler, når det rigtige lys falder på dem. Det var det, jeg sagde: Klog engel.

Jeg fik ikke taget et billede af kunstneren. Det gjorde Frk. Hall til gengæld, og jeg har fået lov til at bruge hendes billede.

Jeg tror faktisk også, at det rigtige lys falder på Kat.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “En – næsten – sort engel”

 1. De er så mega fine og helt specielle, Kat’s engle.
  Og du har helt ret. Der er et specielt lys omkring både englen, og Kat
  Tak for at linke søde Karen
  Ønsker dig og dine en smuk og dejlig weekend

  Kærlig hilsen og knus
  Lone

  Like

Der er lukket for kommentarer.