Nyt liv i den store glasvase

Min store glasvase har stået tom en tid og ventet. Ventet på, at det rigtige fik lyst til at flytte ind. Nu giver den ly til et lille skovlandskab. Et skovlandskab, der nemt kan opgraderes til mere juleagtig version, når vi kommer dertil.

Den er ganske enkel. En bund af pudemos, to echeveria, et stykke birkebark og et par troldegrene.

Man kigger ind gennem det klare glas, men glassets facetter slører også billedet en anelse, så det bliver et lille kig ind i en anden lille verden.  Et mikrokosmos.

Vasen fik jeg sidste år til min fødselsdag, og den har givet ly til mange  forskellige verdener i den tid.

Først var det miniorkideer.

Til jul flyttede hele Bethlehem ind.

Og til påske kom der påskegule orkideer i vasen.

Det er rart med sådan en vase, der kan være minihave i den mørke tid. Har du lyst til at lave noget lignende, og har du ikke lige en stor glasvase, kan et stort gammelt sylteglas tjene helt det samme formål.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Nyt liv i den store glasvase”

  1. Den er rigtig flot. Den er fra Georg Jensen, og den hedder Facet. Jeg kunne sagtens forestille mig den med en buket af noget stort, men lidt grafisk enkelt – amaryllis for eksempel. Eller to fyrregrene – eller… Men jeg er allermest glad for den med noget indeni 🙂
   Knus, Karen

   Like

   1. I mit lille bindingsværkshus rager en stor buket mod loftet… Næsten da. Men dekorationen inden i vasen kan være lav og alligevel kan vasen give lidt fylde. Kunne godt være flot, også uden mit talent for pynt.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: