En hel dags efterårsferie

I går var vi på efterårsferie. Vi kørte en tur til Flensborg for at ordne lidt praktiske ting og for at lege ferie i en dags tid.

Rigtigt lege ferie: frokost på en Weinstube i Rote Strasse. Cappuccino på en cafe. Dagligvarer til en rum tid fremover.

Men mest af alt bare et lille frikvarter.

Flensborg er en hyggelig by med solide borgerhuse på hovedgaden – og hyggelige smøger og skæve bindingsværkshuse bagved. Der skulle også være et par særdeles interessante museer, som vi stadig har til gode.

Flensborg er bestemt værd at bruge en dags tid på.

Og så tager det knap et par timer at komme dertil, hvis ellers trafikken arter sig.

Det gjorde den, selvom vejret var grimt at køre i. Især hjemad. Regn, sprøjt og blinkende lys. Men først lige før vi skulle køre fra motorvejen ved Skanderborg Nord på vejen hjem, var der lidt kø. En lastbil – en Rema 1000 bil – var kørt igennem autoværnet og lå i en ret usund vinkel ned ad skrænten. Hvordan det kunne ske, er lidt ubegribeligt. En for hård opbremsning i det våde føre? En undvigemanøvre?

Jeg håber, ingen kom alvorligt til skade. Man kan ikke lade være med at tænke over, at der sidder vi i vores lune bil, glade efter en god dag, mens andres dag og måske liv er ødelagt… Afstanden mellem glæde og gru kan være meget lille.

Nå, lad os håbe, det ikke gik så galt for andet end lastbilen. Den kan da enten repareres eller erstattes.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “En hel dags efterårsferie”

 1. Hvor er det en hyggelig dag I der har haft. Elsker sådanne ture og café besøg. Der er dog noget langt for os til Flensborg, så vi nøjes med Tversted og Skagen, eller andre hyggelige byer her i Nordjylland 😉
  Håber da også det kun var materielle skader det blev til.
  Rigtig god dag kære Karen

  Knus og kram
  Lone

  Like

 2. Flensborg er bare en skøn by og ligger kun en halv times kørsel fra mig. Og så har den et godt marked med bl.a. frisk fisk , godt kød, fjerkræ og vildt; åbent hver onsdag og lørdag indtil ved halvto-tiden. Det er absolut der, man skal købe sine hvide asparges – med fordel lige inden lukketid. Husk at ta’ køletasken med!

  Like

 3. Det lyder da som en dejlig ferie 🙂 Jeg behøver ofte kun en dag eller to på udflugt for at føle at det er fint, så jeres dag i Flensburg er lige noget for mig!
  Jeg tænker ofte på hvor farligt det er at køre bil. Det plejede jeg ikke at gøre, men efter vi er flyttet et pænt stykke væk fra familie, venner og bekendte, kører vi en del på motorvejen. Jeg synes ofte man ser ulykker og oplever ting hvor man tænker at “det var tæt på”. Jeg tænker også på om man ikke i fremtiden kan finde på mindre farlige – og mindre støjende – måder at transportere sig på. I første omgang venter jeg med længsel på den førerløse bil som jeg tror vil være meget sikrere end den menneskeførte.
  Under alle omstændigheder: Velkommen hjem efter ferien 🙂
  Kh Nana

  Like

  1. Uha – jeg frygter de førerløse køretøjer. Deres styresystemer må jo nødvendigvis være bygget på algoritmer. Og de forudsætter en vis forudsigelighed, og et regelsæt, der bliver overholdt. Børn på fortovet, der pludselig løber ud, katte der krydser vejen fra under en hæk, eller stormvejr med grene, der falder ned, kan de vel ikke klare. For slet ikke at snakke om cyklister inde i Aarhus 🙂
   Vores bil kan en masse selv. Blænde ned, tænde for vinduesviskerne etc. Men… den tænder for eksempel ikke det lange lys, hvis man kører under 50. Der må man selv gribe ind, når man kører på de små veje omkring os. Den kan registrere objekter omkring sig og bipper, hvis man kommer for tæt på. Men… den kan ikke forstå, at man er nødt til at holde ret tæt på muren i en parkeringskælder og hyler som en besat, til man drejer nøglen.
   Så jeg tror mest på menneskelig dømmekraft – også selvom den er fejlbarlig og der var mange smølehoveder, der aldrig skulle have haft kørekort 😀
   Alligevel er det nu dejligt at komme lidt ud, og jeg kan godt lide at køre – og være den, der bestemmer over køretøjet.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.