Laksehapser med syltet fennikel

Står du og mangler en enkel og lækker ide til en hapser, før gæsterne går til bords? Eller bare lidt lækkert til jer derhjemme? Så skulle du prøve at lave de små ruller med cremet Philadelphia ost, røget laks og syltet fennikel.

Syltet fennikel, som jeg fortalte om i tirsdags, giver rullerne et ekstra pift.

Du skal bruge:
Hvedetortillas
Philadelphia ost – eller en tilsvarende
Røget laks
Syltet fennikel

Smør en tortilla med osten. Fordel laksestykkerne over. Lakserester kan fint bruges – ingen ser jo de store, dyre skiver, når de er rullet. Læg en stribe syltet fennikel midt på og rul tortillaen fast sammen til en rulle.

Pak den stramt ind i film og læg den på køl i mindst en time. Nu kan den skæres i skiver, der holder, og anrettes på et fad eller bræt.

Lige klar til at blive hapset.

Nemt og godt til den sidste weekend i efterårsferien.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Laksehapser med syltet fennikel”

 1. Bondemanden er vel nok heldig, at han er gift med sådan en god kok 🙂 Denne opskrift lyder OGSÅ ganske fantastisk. Og det er et ekstra plus, at det ikke kræver 4½ time i køkkenet. Jeg har endnu ikke fået syltet fennikel. Jeg tror, min Fakta læser med på din blog, for der har ikke været tilbud siden. Jeg kan blive nødt til at betale fuld pris… Er ellers vild med at finde gode tilbud 😉
  Kh Lisbeth

  Like

  1. 4 1/2 time i køkkenet er der nu ikke mange af mine opskrifter, der tager – simreretter passer jo sig selv, når de først er sat over 🙂
   Er der en Lidl i Ebeltoft? Der er priserne normalt gode – og kvaliteten lige så. Jeg er nemlig også en habil tilbudsjæger, der bare hader at betale fuld pris for noget som helst 🙂
   Kh, Karen

   Like

   1. Det var bestemt heller ikke dine retter, jeg tænkte på, tværtimod, men nogle af dem, jeg finder på nettet, er virkelig SÅ besværlige.
    Vi har seks supermarkeder, men selvfølgelig ikke en Lidl. Æv. Her er Kvickly, Fakta, Føtex, Netto, Aldi, Spar, så det er jo ellers et godt udvalg. Heller ingen Lidl i nærheden. Måske det er et storbyfænomen – i hvert fald større end byen Ebeltoft.
    Kh tilbudsjægeren Lisbeth

    Like

   2. Det tror jeg, du har ret i. Der er flere Lidl i Aarhus, men heller ingen på de her kanter. Jeg er jo bare så heldig, at jeg kører forbi stort set alle butikker på vej hjem fra arbejde.
    Det med besværlig mad orker jeg heller ikke. Men er mad decideret en hobby, eller drømmer man om at skrive en gourmet-kogebog, så er lang tid i køkkenet jo næsten en nødvendighed. Jeg vil bare gerne have god og ikke for besværlig mad 🙂
    Kh, Karen

    Like

  2. Så er laksehapsere med syltet fennikel afprøvet til fuld tilfredshed :-). Det er nemt, lækkert og ganske raffineret med den der syltede fennikel. Jeg havde ikke lige philadelfia, så det blev halvt rygeost og halvt skyr. Det fungerede glimrende.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: