Småpiger og gamle damer

Lyserøde porcelænsroser, glansbilleder, kagedåser med kattekillinger med sløjfer om halsen. Den slags lige lidt for yndige ting har jeg altid forbundet med småpiger og min barndoms meget gamle damer – den slags gamle damer, der slet ikke findes mere. Med sorte kjoler, tynde hvide knuder i nakken – og tykke, beige støttestrømper. Den slags.

For nogle uger siden var jeg inde og kigge i genbrugsbutikken i Harlev, og der – ja, jeg ved ikke, hvordan det skete – sprang der netop sådan en lidt kitschet sag op i kurven.

En lille lysestage, cirka 10 cm høj, med porcelænsblomster – og guld. Lidt for meget af det gode. Jeg mener, én af delene burde kunne da gøre det? Det havde været ok. Men både guld og roser?

Først tænkte jeg, den måske kunne passe ind i B&B’ens rosa værelse. Derefter kom jeg til at tænke på, at der da ikke må være lysestager på værelserne – ellers er der bare en belgier, der futter hytten af en dag, og det ville da være lidt træls.

Stagen blev udstyret med et glas til fyrfadslys og sat – midlertidigt – på den ret rustikke metalbakke på sofabordet. For at ‘af-tuttenutte’ den lidt. Der kunne den stå, til jeg fandt på noget. Nu har den stået der i tre uger…

Hvem er det lige, jeg prøver at narre? Sandheden er jo, at jeg faldt for den lille rose på trods af et par knækkede rosenblade. Syntes faktisk, den var lidt sød på en gammeldags, nostalgisk facon.

Og da jeg er ikke nogen lille pige længere, må det nok være det andet alternativ, der lister sig frem? Jeg må gøre noget, så rosen bevares, men resten af stagen bliver ‘af-tuttenuttet’ bare lige en anelse mere… eller måske købe et par støttestrømper.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Småpiger og gamle damer”

 1. Den er da så sød og yndig… og MEGET tuttenuttet ;o) men ikke til at stå for.
  Det samme gælder for dig. Altså du er ikke tuttenuttet hehe. Men du er heller ikke til at stå for.
  Rigtig god weekend kære Karen.

  Knus Lone

  Like

 2. Uha Karen (altså sødt uha) ,lige med et følte jeg mig old-gammel, ,ikke på grund af stagen,men din beskrivelse af beige støttestrømper (jeg er nemmelig nød til at bruge dem og de fås kun i sort og beige) ,min mand er ved at gå til af grin.Nå lad det nu være det er jo kun sjov. Hos creativ company kan du købe glas & porcelain tuch så kunne du evt farve det over som du synes er for meget. Stage kan jeg godt lide,,men hos mig ville den ikke passe ind. Det er en god ide med fyrfaslys i den. Hygge til dig og tak for dagen grin.

  Like

  1. Men du har da ikke en tynd lille hvidhåret knude i nakken, vel? 😀 Så går det nok. Jeg skal også have støttestrømper på, når vi flyver til San Francisco i marts – ellers kan mine tæer ikke være i huden.
   Stagen passer ind på bakken på bordet en gang imellem. Der er der altid skiftende ‘udstillinger’ alt efter årstid og humør. Fra kitsch til stilfuldt, til romantisk, til råt og tilbage igen 🙂

   Like

 3. Uha jeg har vist hele 3 ting som er i familie med din lysestage. Det er noget min morfar fik til en rund fødselsdag da jeg var barn og jeg husker tydeligt at jeg tænkte….det kan man da ikke give til en mand. Det har stået fremme siden jeg arvede det efter min mormor i 1982 og synes det er meget sødt…ha ha ja på den måde kan jeg godt lide Roser for så stikker de ikke.

  Like

  1. Ja, et eller andet sted taler den slags jo til os tøser – Blomstertøser inkluderet 🙂 Men jeg synes nu også, det var en lidt mærkelig gave til en morfar – medmindre han fik det af en lille pige, der syntes, det var det fineste i verden.

   Like

Der er lukket for kommentarer.