Om at se op i tide

‘Når jeg siger, at du skal kigge, skal du altså gøre det med det samme – ellers er det bare for sent.’ Den hører jeg af og til fra Bondemanden. Og han har ret. Vil man se katten stå på ét ben, glenten svæve forbi eller en træløber i det store ahorntræ, skal man virkelig være hurtig.

Det kan godt være svært at være hurtig nok, hvis man selv står på ét ben og er ved at tage sko på – eller står og holder øje med sovsen, der er lige ved at koge over. Der må man vælge, og det er ikke sikkert, man vælger rigtigt. Noget går man glip af her i livet. Før man får kigget op, er øjeblikket passeret.

Men her til morgen nåede jeg det. Der var nogle ganske få minutter, hvor efterårssolen brød igennem morgendisen og dyppede landskabet i bronze. Derefter lukkede hullet i skyerne sig igen.

Men jeg nåede at se det, og jeg nåede at få kameraet frem og skiftet fra den lille linse

til den store.

Det var egentlig slet ikke det, jeg ville fortælle om i dag. Men når øjeblikket byder sig, må man nappe det og prøve at beholde lidt af øjeblikkets gyldne lys i sig resten af dagen.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Om at se op i tide”

    1. Sidder på rumpen nu 🙂 Jeg skrev en kommentar til dig indlæg i dag, men den forsvandt vist – i hvert fald hjerteligt tillykke med Hr. Hall! Alt det om B&B kan vi snakke om en anden gang.
      Kh, Karen

      Like

Der er lukket for kommentarer.