Oktobersøndag med brunch og sol

I går på den strålende oktobersøndag holdt Bondemanden og jeg vores snart traditionelle fødselsdagsbrunch. Hele familien var inviteret til Bobler, Bacon, Boller og Basser.

Vi var mange, den yngste 4 og den ældste 86,og der blev snakket, hygget, samlet kastanjer, spillet pindespil, gået ture og spist en hel masse mad.

Jeg havde været i køkkenet det meste af lørdagen. Havde bagt kanelsnegle, speltbrød og ølboller i hobetal, dækket bord i B&B’en og kigget ud på det silende regnvejr.

Søndag dukkede ud af lørdagens tunge regnskyer med sol og klar himmel. Så heldig kan man være.

Vi var oppe klokken seks for at feje blade væk, stege 5 pakker bacon, 3 store pakker brunchpølser og en tredobbelt portion pandekager, for at varme brød, skære pålæg, rette an og lave røræg af 22 æg.

Mildt kaos i køkkenet.

Imens så jeg solen snige sig op over bakken og bade alt i gyldent morgenlys. Et syn, der altid får det til at boble indeni, som om man havde taget forskud på boblerne, før gæsterne kom.

Sidst på dagen, da solen hastigt var på vej ned igen,

bar Bondemanden stole ud, og jeg bar de sidste ting tilbage fra B&B’en og ind i køkkenet til den trofaste opvaskemaskine.

Og mens den brummede sig igennem dagens fjerde opvask, var der tid til at kigge på fødselsdagsgaverne, sidde stille et lille øjeblik og være enige om, at det er så hyggeligt, når det lykkes at samle alle, og at det vel nok havde været en dejlig dag. Det gør vi igen næste år.

God mandag.

P.S. Her kommer et par links til nogle af de opskrifter, jeg brugte:

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Oktobersøndag med brunch og sol”

 1. Ja, det var endnu en dejlig solskinsdag – også uden fødselsdagsfest! Jeg glæder mig hver dag til din mail, Karen. TAK for dem!

  Like

 2. Til lykke med fødselsdagene! Det er så dejligt at have huset fuldt af gæster 🙂 Man (jeg …) skulle invitere til sammenkomst lidt oftere!

  Like

  1. Tak. Det er nu først min tur den 28. Det er bestemt dejligt at holde den slags sammenkomster – men det er altså også lidt svært at få arrangeret, når det er så mange, der alle sammen har fulde programmer. Og i oktober skal man også tage højde for de to weekender omkring efterårsferien og så videre…

   Like

Der er lukket for kommentarer.