Eg og agern i spandevis

Ned langs vejen i stykket mellem vejen og engen står en række store egetræer.

Efterhånden, som træerne er blevet større, har vi tyndet ud i dem. Fjernet hver andet træ, så de øvrige kunne vokse frit. Det har givet masser af godt egebrænde i tidens løb, og det har fået trærækken til at se mere harmonisk ud.

Hvert år guffer køerne agern, når de drysser fra træerne. Det er næsten som i gamle dage, da kvæget blev ‘sendt til skovs’ for at lægge huld på til vinteren.

Men de er ikke de eneste, der har glæde af de mange agern.

Kragerne flyver i fast rutefart frem og tilbage med agern i næbbet. Egern piler op og ned ad træerne, og musene får dem, der falder i græsset.

Efterårsfest i hegnet.

Jeg har også stor glæde af de mange agern – i hvert fald af de små hatte, der bliver tilbage, når selve agernet falder ned. De er så kønne i dekorationer – både i store og små…

Der er fantastisk mange agern i år, og jeg vil se, om ikke jeg kan plukke nogle af de tæt besatte egegrene ind, uden at de små hatte falder af. Man kan gøre det med bøgegrene med bogkapsler, så det er da et forsøg værd med egegrene også.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.