En bakkefuld hortensia

Til høstgudstjenesten i søndags var der smukt pyntet op i kirken. Blandt andet var der et stort fad med hortensia, æbler, druer og brombærranker.

Det fad fik jeg af vores graver i torsdags, da det havde gjort tjeneste til ugens arrangementer i kirken.

Dekorationen sang på sidste vers. Vindruer er ikke det mest holdbare dekorationsmateriale… Allerede i går var de begyndt at lugte som som på grønttorvet, efter boderne er taget ned, og før fejemaskinen kommer.

Jeg fik dem, fordi vores graver ved, jeg gerne vil bruge hortensia i efterårets og vinterens dekorationer. Og fordi det da ville være synd, hvis alle de fine hortensiahoveder skulle smides ud. Nu har jeg splittet dekorationen ad og har et helt bord fuldt af hortensiahoveder.

Nogle af dem er lagt i skåle som weekendpynten på bordet.

Andre skal bruges til kranse, og nogle af dem vil ende som julepynt.

Det er da en forrygende, dejlig gave at få. Med så mange hortensia behøver man ikke spare og være forsigtig, og der bliver mulighed for at lege lidt og finde på nyt.

Det glæder jeg mig til her i dag, den sidste dag i september.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “En bakkefuld hortensia”

 1. Du er da heldig! Hortensia er så fantastiske, blandt andet fordi de holder sig pæne når de visner. Vi har en del hortensia i haven, og selv om de er ret nyplantede og ganske små, bærer de en del blomster. Jeg tror jeg skal hente nogle stykker ind 🙂
  God sidste septemberdag til dig!
  Kh Nana

  Like

  1. Bare de er nået til de stadie, hvor bladene er blevet tykkere og lidt læderagtige, kan de holde i årevis. Det er en superplante.
   Også god sidste septemberdag til dig – og lad os håbe, vejrudsigten snyder – 18 mm er slet ikke nødvendigt 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.