Området omkring pavillonen – en udfordring…

Hvordan skaber man liv i en lille stenørken? Det er et godt spørgsmål, som der måske er en slags svar på.

Da vi fik bygget pavillonen, der står helt ude på havens spids med udsigt over ådalen, skulle der først laves et plateau af stabilgrus, som pavillonen kunne bygges på. Vi bor midt på en stejl bakke, og der er ikke noget sted i haven, der er fladt nok til at bygge på.

For at forhindre, at jord og snavs sprøjter op på det de hvide træværk, har vi lagt sten på stabilgruset omkring pavillonen- nødder kaldes de. Praktisk – men lidt kedeligt. En lille stenørken.

Med hjælp fra Kirsten, der har den alpine have i Herskind, har vi plantet lidt alpeplanter i gruset. Nogle af dem gik hurtigt ud, mens andre vokser og blomstrer. Især de småbitte floks trives og pynter i stenørkenen.

Vi har også stillet nogle krukker med blomster på stenene, men der står de skævt, fordi stenene har forskellig størrelse. Nu bliver krukkerne flyttet andre steder hen, for vi har fundet en rigtig god løsning. Ikke en krukke, men et mindre højbed stillet direkte på stabilgrusbunden. Højbedet, der er 70 cm Ø, har længe stået i den gamle vognport og ventet på det helt rigtige sted.

Nu har det fundet sin plads, står i vater og er plantet til med græsser og forårsløg. Bedet vil ruste, så det matcher de små, lave, brune græsser. De højere græsser vil komme til at vaje smukt for sommervinden.

Og så er der lagt hvide perlehyacinter, hvide scilla og lysegule, fyldte tulipaner imellem græsserne.

Jeg glæder mig allerede til foråret, for det bliver et dejligt syn.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Området omkring pavillonen – en udfordring…”

 1. Det kan godt være at det er besværligt at bo hvor grunden skråner. Men hvor er jeres pavillon flot placeret .Der er tænker jeg ,et fantastisk smukt udsyn fra den. De nye blomsterløg vil helt sikkert tage sig godt ud og lyse op ved siden af jeres pavillon, det bliver spændene at se. Hygge herfra med ønsket om en dejlig dag.

  Like

  1. Hej Leila,
   Det er da heller ikke besværligt at bo der – kun besværligt at bygge der 🙂 Kuperet landskab giver de skønneste kig, og fra pavillonen ser vi ud over ådalen – og lige ind i øjnene på de nysgerrige kvier, når de kommer og kigger ind til os. Vi elsker hele området.
   Også hygge herfra 🙂

   Like

  1. Ja, de er virkelig smukke. Jeg beundrer Claus Dalbys smag i den grad – han har øje for de små ting, der liiiige gør den helt store forskel. Han ved – som vi ved – at gul ikke bare er gul 🙂
   Dejlig plaskepladderdag til dig også 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.