Det er alle de detaljer, sagde de.

Jeg blev så glad, da vores gæster i B&B’en roste indretningen i weekenden. Det er alle de detaljer, sagde de. Man bliver ved med at få øje på noget nyt, og det hele passer så godt sammen og til den gammeldags stil. Når man hører den slags, bliver man glad, ikke?

Det er jo lige meget, hvad vi gør – vi kan ikke lave de lavloftede rum om til balsale. Men de kan og skal være hyggelige. Og jeg synes netop, at hygge kommer fra detaljerne. De gammeldags detaljer, der passer til husets alder – uanset om tingene faktisk er gamle eller bare passer til stilen.

Og der er masser af dem. På badeværelset, hvor gardinerne i blåprikket mol stammer fra min farmors kasse med mønstre og stoffer, og hvor de kedelige skumvaskeklude står i en servietholder.

På værelserne, hvor der er blå glas i det blå værelse og rosa i det rosa værelse.

Små billeder, faktisk kort, i det blå værelse. De er malet af Lisbeth Kaare. Det er kort, jeg fik for lang, lang tid siden helt nede i begyndelsen af 90’erne. Jeg gemte dem, fordi de var så kønne, og nu er de kommet til ære og værdighed.

I det rosa værelse er pynten ekstra romantisk.

En engel og lyserøde roser, blomstret sengetøj og plaider og gamle, hyggelige møbler.

Kun sengene er ny, for en god madras skal der være.

I stuen har vi lige fået nye lamper over bordet. De giver et meget bedre lys, end de gamle pool-lamper gjorde.

Hyggehjørnet i stuen byder på udsigt til udsigtshaven og engen, og pelargonierne blomstrer i vindueskarmen.

I gangen, hvor skabet skjuler rengøringsartikler, ekstra toiletpapir, glemte sager og meget mere, står der også hyggepynt. Blandt andet et Bed & Breakfast fuglehus og en Faulty Towers hotelklokke.

Jeg flytter om på tingene jævnligt, fjerner noget og tilføjer noget. Går i det hele taget en del op i det. Derfor er det så dejligt, når gæsterne lægger mærke til det og fortæller, at de har lagt mærke til det. Når de viser, at de forstår det, vi prøver at sige.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Det er alle de detaljer, sagde de.”

 1. Hvor er der bare hyggeligt Karen. Håber en dag at få lov til at overnatte i det rosa værelse 😉… sååå hyggeligt og fint

  Rigtig god dag
  Knus Lone

  Like

 2. Kære Karen
  Jeg giver dine gæster ret:-) selvom jeg aldrig har boet hos jer i b&b, så har jeg set det hele irl. Og der er så hyggeligt, altså virkelig hyggeligt. Jeg er en hund efter stemninger, for i det kan man mærke der er sjæl.
  Knus Anette

  Like

  1. Ja, stemninger er vigtige. Man kan pynte alt det, man vil, men hvis grundstemningen ikke er god, hjælper det ikke. Jeg har været i de smukkeste omgivelser, hvor det er løbet mig koldt ned ad ryggen. Stemninger hænger i væggene, der opsuger historien. I B&B’en er der en rar stemning. Der har først dyr og senere mennesker haft det godt i omkring 100 år, og det føler man altså. Også selvom nogen tror, jeg er langt ude på landet med den slags. Men hellere langt ude på landet, end inde midt i byen 😀
   Knus, Karen

   Like

 3. Hej Karen
  Det er alså også rigtig rigtig hyggeligt.
  Ved godt hvor jeg skulle overnatte hvis der bød sig en lejlighed.
  Men vi tager meget sjældent væk fra vores hund😊
  Den med servietholder til skumklude,den kopierer jeg, tak for den ide😊
  God dag herfra
  Grethe

  Like

  1. Vi havde også meget svært ved at tage væk fra vores hund, da vi havde hende (vi får en hvalp til foråret!!!), så det kan jeg sagtens forstå. Servietholderen er fra Ikea – den koster kun 19 kr. 🙂
   God regnvejrsdag til dig også Grethe.

   Like

 4. Jeg er helt enig med dine gæster i weekenden. Det tog lang tid at komme igennem det hele, da vi var der, for der var så meget at se på under vejs, smile af og tænke over og mindes gamle dage. Hyggeligt med et gensyn med det rosa værelse – man sover ret godt der 🙂
  God regnvejrsdag og kh Jette

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: