Spindelvæv

Vi er kommet langt ind i august. Duggen ligger tykt på drivhuset om morgenen,

og kontrasten mellem sol og skygge er skarp.

Man behøver slet ikke høre skolebussen rumle op ad vejen for at vide, hvad tid på året det er blevet. Her i den sidste del af august og i hele september, spinder edderkopperne deres spind alle vegne, hvor de kan komme til.

Edderkopper har deres latinske navn Araneae fra den dygtige væverske Arachne, der udfordrede Athena, visdommens og håndarbejdets gudinde, til en vævestrid. Som straf for sådan at udfordre en gudinde, blev hun forvandlet til en edderkop. Sådan er det med de gudinder.

Arachne og alle hendes venner væver spind mellem græsstrå, i blomsterne og i alle hjørner, og de fylder buksbommen med de fineste spind.

Hendes større, korsprydede venner laver spind foran døren til drivhuset, som jeg uvægerligt vader ind i hver morgen. Man skulle da tro, de blev klogere – eller at jeg blev det…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

6 kommentarer til “Spindelvæv”

 1. smukt er det med de edderkoppespind
  jeg frydes over det hvert år og at rende ind i Edderkoppespind alle veje er jeg uofficell Verdensmester i.rendte ind i mindst fire medens jeg var i Kolonojseren i går, plus et par stykker hos kulsvierne
  hav en forrygende Torsdagsdag

  Like

 2. Det er spændende at få historier ind på den måde. Jeg havde heller aldrig hørt om “spiderwoman” i mytologien.
  Det slog mig også i går morges hvor smukt det var med alle spindelvævene og solen og duggen. Sådan en morgen er alt så eventyrligt.
  God dag:-))))
  Knus Anette

  Like

  1. De gode historier finder man mange af hos de gamle græske guder og helte – og i Bibelen. Jeg har altid været vild med dem. De ‘forklarer’ en del – både navnes betydning og almindelig menneskelig psykologi 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.