Hobbit-muffins med citron og birkes

Hobbitter er de figurer i Tolkiens bøger, jeg bedst kan lide. Troldmænd og orker, helte og den slags væsener bliver en anelse trættende med deres evige drama.

Men Hobbitter. Dem kan jeg lide. De bor i hyggelige hobbithuse, har en god appetit og lider af alle de mest almindelige, menneskelige svagheder. Kager kan de derfor også godt lide – i rigelige mængder. Engelske kager, selvfølgelig, for Hobbitter er essentielt ret engelske.

En engelsk kage, der bliver rigtig god som muffins, og som faktisk er nævnt i Hobbitten, er seed cake – kage med frø i. I denne fortolkning er de med birkes, citron og citronskal. Birkes giver lidt bid til kagen, og citronsmagen er mild og god. Rigtig hobbitagtig.

Man skal bruge:
200 g mel
150 g sukker + lidt til drys
100 g smeltet smør
2 små æg
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
4 spsk birkes
Revet skal fra en citron og saften fra en halv
1/2 – 1 dl mælk til at justere konsistensen

Bland de tørre ingredienser, smelt smørret og rør det og æggene i melblandingen. Tilsæt birkes, citronskal og saft. Rør mælk i, til dejen er blød, men ikke flydende.

Fyld muffinforme 2/3 op med dej, drys lidt sukker på toppen og bag dem ved 200 grader i 20 minutter.

Så er der Hobbit-muffins til alle.

Birkes er ret dyre, hvis man køber dem i små portioner. Her er 750 g birkes til et par og tredive kroner købt hos min yndlingsgrønthandler – værd at huske…

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Hobbit-muffins med citron og birkes”

  1. Hobbitter er ganske rigtigt søde. En af vores stier i haven hedder Hobbitstien. Det er sådan en hyggelig slynget sti under trækroner. Der kunne godt bo en muffinspisende hobbit for enden af stien 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.