Kornblomstblå

Er der noget i verden, der er så blåt som kornblomster? Måske – men står man foran en mark med kornblomster i, er de det mest blå og dejlige syn, man kan forestille sig.

For et par år siden kørte jeg forbi en mark, der var fuld af kornblomster. En mark nær toppen af Borum Eshøj med udsigten ud over Lading Sø.

Det er sjældent, man kommer forbi så mange kornblomster på én gang, og jeg måtte stoppe og tage billeder.

I år kørte jeg forbi igen i håb om, at miraklet havde gentaget sig. Der var ikke nær så mange. Men nogle var der, og jeg nappede mig en lille buket med hjem.

Jeg plukkede kun nogle få – for måske når resten at sætte frø, så der kommer flere næste år?

Man kan da håbe.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Kornblomstblå”

 1. Smukt; men næppe så behageligt et syn for den landmand, som har sået kornet i håb om at høste et udbytte.
  Kornblomst kan totalt umuliggøre økologisk kornavl, da kornblomsterne -som det tydeligt fremgår af dit øverste billede- totalt kvæler kornet. Frøene klarer sig i jorden i årevis, så nogle få kornfrie år i sædskiftet er end ikke nok til at redde situationen.
  Skønheden har, som så ofte, en pris.

  Like

  1. Du har helt ret. Og var det ikke, fordi den landmand, der ejede marken, havde måttet overdrage den til banken og flytte, ville der heller ikke have været så mange kornblomster. Banker har nu engang ikke forstand på landbrug, og marken blev ikke passet. Trist. Men smukt var det 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: