Det pureste guld

I disse dage flyder nettet over af rosenbilleder. Ikke mindst billeder af  store, smukke og stærke rose, Alchymist. Jeg vil tilslutte mig jubelkoret. For den er fantastisk. Det pureste guld.

Blomsterne er uendeligt smukke. Fyldte og med farver, der changerer fra lyseste gul, over rosa toner til dyb abrikos.

Den vokser kraftigt og blomstrer rigt – om end kun én gang.

Vores Alchymist står op ad væggen ved B&B’en. Et udsat sted, hvor solen bager, og regn og blæst pisker ind fra sydvest. Alligevel strutter den, og det er nogle gevaldige skud, den sender ud.

Den blev købt i 2014, midt om sommeren på rosens dag, der blev fejret hos Rosenposten nede ved Harlev. Dengang var den ret lille og undseelig, som den stod der i sin potte.

Det har den rådet bod på, efter den er kommet i voksealderen, og jeg er helt sikker på, den kommer til at dække hele væggen – og måske noget af taget med. Prøv bare at se den hos Claus Dalby – der vokser den helt op på førstesalen…

Derfor: hvis nettet oversvømmes af smukke billeder og begejstrede beretninger om Alchymist, er der altså god grund til det.

Hedder den nu Alchymist eller Alkymist? Tja, det afhænger vel af sproget, man taler. Lidt ligesom Hamborg og Hamburg…

Rigtig god onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Det pureste guld”

 1. Pudsigt – jeg så rosen forleden dag på Rønnebæksholm ved Næstved, men kendte ikke navnet, før Lene gjorde mig opmærksom på, at hun havde set den hos dig. Jeg er helt enig med dig, det er en fuldstændig fantastisk rose, som jeg simpelthen er nødt til at få fat i.

  Like

  1. Den er nemlig helt vidunderlig. Fru Pedersen har den ved hønsegården, og Frk. Hall har den til at vokse op i et pæretræ. Jeg overvejer, om ikke der kan blive plads til en mere ved et træ?

   Like

 2. Åh ja det er yndlingsrosen lige nu. Her er det hønsene der har størst glæde af den i hønsegården. Tænker at den må jeg nok have en mere af, når jeg engang får lavet en lille rosenhave.

  Kærlig hilsen Anette

  Like

  1. Jeg så godt dit indlæg om, hvordan jeres søde høns lever i sus og dus med duftende roser 🙂 Det er virkelig en pragtfuld rose – både til herskabsvillaer, til hønsehuse og til B&B’er 🙂
   Kærlig hilsen, Karen

   Like

 3. Ja, det er bare en af de dejligste roser 😊 Jeg bliver mere og mere glad for de sommerblomstrende, der er så livskraftige og blomstrer så overdådigt.
  Tak for de skønne billeder, Karen!
  God dag til dig – kh – Linda

  Like

 4. Ja, den er smuk! Og den står smukt opad den hvide mur. Nu sidder jeg og tænker at den vel også kunne stå opad vores gule mur, ved siden af terrassen. Jeg må da have en Alkymist 🙂

  Like

 5. En af de smukkeste roser i haven. Vores klatrer op ad et pæretræ, og efter et par år, har den nået trætoppens krone. Smuk som det pure guld. Præcis som du skriver.
  Smukke smukke billeder kære Karen

  Rigtig dejlig dag
  Knus Lone

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: