Morgenmad på Dalsgaard Bed and Breakfast

Her er et lille kig på, hvordan bakken typisk ser ud, når der serveres morgenmad i B&B’en.

Hvis du tænker, at der er lidt mere, end man sådan normalt kan spise, har du helt ret. Det sker da også af og til, at der er rester. Men overraskende sjældent.

Det er jo til folk, der er på ferie. De slapper af og hygger sig over morgenmaden. De har lang tid til at spise – en hel time går der, før jeg kommer og rydder af. Og med så lang tid er det jo, at man sidder og tænker – ahhh – mon ikke liiige, jeg kunne tænke mig også at smage….

Det er ikke sundt i dagligdagen. Men det er rigtig godt for sjælen, når man er på ferie.

Brødet i kurven er en chiabolle, æltefri grove boller med rug, solsikke- og græskarkerner og et par stykker af Fru Lauridsens lækre ølboller.

Øl til morgenmaden? Bare rolig – alkoholen er for længst fordampet, så gæsterne kan sagtens køre bagefter.

Der er også et par muffins – her er de med syltede kirsebær. Muffins er så nemme, og man kan altid finde et eller andet til at putte i dem.

Der er hindbær- og solbærsyltetøj af bær fra haven. Der er juice, mælk, kaffe eller te, og en tallerken med ost og skinke.

 

Porcelænet, jeg bruger, er genbrugsguld. Tallerkener og kopper er fra det samme stel fra Søstrene Grene, som vi selv bruger i huset. Jeg har altid så godt kunnet lide det, og da min svigerinde ringede, at hun stod i en genbrugsbutik på Fyn, hvor de havde et helt kaffestel i det mønster til 40 kroner, råbte jeg: køb!!! (så højt, at telefonen næsten ikke var nødvendig).

Den søde lille kande fandt jeg hos Aarhusklunserne for 3 kroner.

Jeg har endnu ikke oplevet, at nogen har bedt om mere mad – og jeg ville nok også måbe lidt, hvis de gjorde. Men lidt ekstra godt skal man nu have, når man bor på Bed & Breakfast.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Morgenmad på Dalsgaard Bed and Breakfast”

    1. Hos os er morgenmaden med i prisen. Man kan jo ikke lige vælge at tage på cafe i stedet for, og jeg vil ikke have, de laver mad derovre. Det er ægte, gammeldags Bed & Breakfast 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: