Laks med hyldeblomst og ingefær

En sommersød og frisk marinade til en lakseside. Hyldeblomstkoncentrat og friskrevet ingefær. Sødme fra saften, friskhed og lidt bid fra ingefær og smeltende mør laks i skøn forening.

Tilsæt nye, danske kartofler, stegte østershatte, dampede forårsløg og en blød og cremet hvidvinssovs – hvad kan man så ønske sig  mere? Ud over et glas vin?

Til marinaden skal du bruge:
1/2 dl hyldeblomstkoncentrat
1 spsk fintrevet ingefær

Rør hyldeblomst og ingefær sammen og hæld det over laksen. Lad den trække en halv times tid, drys med salt og peber og sæt den i ovnen på 180 grader fra 10-30 minutter afhængigt af fiskens tykkelse og fadets ditto. Et tykt glasfad er lidt tid om at varme op… Når fisken føles fast, er den klar.

Den forrygende hvidvinssovs er den klassiske:
1 hakket løg
Smør til at stege det klart i
1 dl hvidvin
1 dl grøntsagsbouillon
2 dl fløde

Steg løgene klare i smør, tilsæt hvidvin, bouillon og vand og kog godt og grundigt sammen. Lad være med at sniffe – alkoholen fordamper og ryger lige i næseborene, og det er ret ubehageligt 🙂 Når det er kogt ind med cirka en tredjedel, tilsætter du fløden. Lad det hele koge sammen, til det tykner lidt. Du kan eventuelt si løgene fra, men du kan også lade være.

Så er der festmiddag:

Husk også den vigtigste ingrediens: Blomster på bordet. Uden dem er det ikke nær så festligt.

Rigtig god fredag.

 

 

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Laks med hyldeblomst og ingefær”

 1. Et STORT tillykke med den store dag! Og dejligt at se, den er blevet fejret. Den opskrift bliver jeg simpelthen nødt til at gemme, alle de gode ingredienser! Elsker hyldeblomst, ingefær, laks og smagen af hvidvin. Det kan ikke blive andet end en succesoplevelse!

  Like

 2. Til lykke med bryllupsdagen! Den slags er værd at fejre 🙂 Vi har snart kobberbryllup, og jeg tænker at vi må gøre et eller andet ud af det. Nu vi er blevet gift lidt sent, kan vi ikke vente på sølvbrylluppet …
  Den laks og den sovs ser bare så lækker ud! Jeg vil snart gøre dig det efter. Tak for opskriften!
  Kh Nana

  Like

  1. Tak 🙂 I skal i hvert fald gøre noget ud af kobberbrylluppet. Vi holdt fest hjemme – julefrokost, fordi det var i december. Vi blev også gift sent, så vi fejrer alt, hvad man kan fejre. I kan jo lave laks og holde et planlægningsmøde 🙂
   Kh, Karen

   Like

 3. Wuuuuu hjerteligt tillykke ❤️
  Fantastisk opskrift, som helt klart skal afprøves her i weekenden. Jeg elsker ingefær OG vin 😉

  Knus og skøn dag
  Lone

  Like

 4. Kære Karen, tillykke med bryllupsdagen 😊, det ser forrygende ud og lækkert, hvad mere kan man forlange på en sommerdag 😊. Det ser iøvrigt rigtig godt ud ved jer i haven, markerne og i og udenom jeres pavillion 😊. Og I har besøgt Heides planteskole, den slags er der ikke mange af mere, et skønt sted 😊, god weekend til jer, den byder på lidt af hvert 😉😊, kh Margit

  Like

  1. Tak, Margit 🙂 21 år er det blevet til. Det var en virkelig dejlig ferie, vi havde på Mors, og besøget hos Heides i Thisted var et af højdepunkterne. Sådan et sted er en oplevelse, og i det disede, bløde vejr strålede farverne ekstra meget.
   I må også have en dejlig weekend – den ser lidt våd ud, men det har jo også sin charme, ikke? Det er vi i hvert fald nødt til at synes, når det nu ikke kan være anderledes 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.