Lex Kastanjus

Der er en naturlov, jeg gerne vil have slettet. Det er den lov, der siger, at når kastanjen blomstrer allersmukkest, bliver det storm og regn.

Vi har et stort kastanjetræ. Det er højt – vel omkring en 15-20 meter –

og det tårner sig over bygningerne.

I maj står lysene så smukt med millioner af blomster,

og står man i skyggen under de store grene, kan man høre en summen som af tusinde motorer på en formel 1 bane. Det er bierne, der har travlt med at samle nektar. Et smukt træ, der er til glæde og gavn.

Men det slår aldrig fejl. Når blomsterne er helt foldet ud, kommer uvejret.

Vinden river blomsterne af træet, og de ligger i driver.

Som efter en haglbyge.

Det er så ærgerligt. Så lex kastanjus er en skidt lov, vi snarest muligt må se at få lavet om. Hvad skal vi med sådan en lov ‘her i 2017’, som politikere, debattører og andre uden nyttig beskæftigelse ynder at udtrykke det?

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

15 kommentarer til “Lex Kastanjus”

 1. Jeg holder med dig Karen. Afskaf den lov!!!!!!!!
  Så fantastisk smukt et træ i har. Lige til at blive missundelig over på den gode måde.
  Virkelig smukt med alle de ranke lys.

  Knus og smuk pinse
  Charlotte

  Like

 2. Ih, hvor er det et smukt træ. Jo ældre jeg bliver, jo gladere bliver jeg for gamle træer. Jeg kendte ikke Lex Kastanjus, men jeg synes du skal starte en underskriftindsamling hvor vi samlet kan opfordre til at loven fjernes 🙂

  Like

 3. Helt enig. Det må være i samme naturlovgivning at blæst og regn også altid tager til når min japanske kirsebær lige har besluttet sig for at blomstrer allersmukkest. Meget, meget besynderlig naturlov… 😜😆

  Like

 4. Det er så ærgerligt, når kastanjen er allersmukkest, men du har ret. Det er sikkert, som Amen i kirken, at i det øjeblik alt er sprunget ud, kommer uvejret med blæst og river alt det smukke i tusinde stykker. Sådan var det også her, Karen 🙂

  Like

 5. Meget smukt kastanijetræ. Men sikke en kedelig lov, det må dog være en lokal lov for jeg har aldrig set den i fast udfoldelse.
  hvis du kan finde biavl ren, så prøv om du kan lokke noget kastanjehonning ud af ham/hende, et år lavede et af mine forældres stader et par rammer næsten ren kastanjehonning, meget speciel smag.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: