Gult, hvidt og grønt i forårshaven

I haven, i hegnene, på markerne – alle vegne lyser det gult. Sådan en diset morgen i maj er udsigten fra min computerplads ovenpå et studie i gult og grønt.

Rapsen blomstrer, så luften er tyk af pollen. Man kan dufte den helt ind i stuen. Mælkebøtterne lyser gult i græsmarkerne (til Bondemandens store fortrydelse) og ranunkelbusken er sprunget ud i al sin solskinsgule pragt.

Også Mahoniebusken blomstrer.

Det er som om blomsterne vil minde solen om, at den gerne må skinne. Og alligevel er det regnen, der har kaldt alt det grønne frem. Det er næsten overvældende, som alt er blevet grønt i de sidste dage. Som en grøn eksplosion. Selv egetræerne langs vejen er ved at springe ud.

Hægen med den dejlige duft af forsommer blomstrer i hegnet. Fine, hvide klaser af duftende blomster.

Duften af hæg bliver til ‘duften’ af kattetis, hvis man tager den ind. Hæg skal nydes i det fri.

Tulipanen Spring Green er sprunget ud i det hvide bed.

Der er forårsfest derude. I haven og i hegnet. Det er lige skønt hvert år. Lige overvældende og fantastisk. Planter, blomster, græs og træer – mild luft og fuglesang. Som der står i andet vers af den dejlige ‘Det dufter lysegrønt af græs’:

Hør fugletungers tusindfryd
fra morgen og til aften!
De kappes om at give lyd,
der priser skaberkraften.
Hvert kim og kryb
i jordens dyb
en livsfryd i sig mærker
så høj som himlens lærker.

Det er sådan det er lige nu. Solen ved at bryde igennem disen her i Skivholme, og endnu en dejlig majdag ligger forude. Det er da næsten synd at tage på arbejde…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

6 kommentarer til “Gult, hvidt og grønt i forårshaven”

 1. Det var et smukt og dejligt indlæg Karen, og det forstærker glæden og fryden ved det hele. Bare for at være lidt kedelig;-) læste jeg i dag at den gule farve tiltrækker bier og andre insekter, men de ser den ikke som gul, men nærmere over i det blålige. Informationen fik jeg fra giftfrihave.
  Ha en skøn dag
  Knus Anette

  Like

  1. Ikke et ondt ord om blåt 🙂 Jeg så de skønneste indiske violer hos Billigblomst i går, og de var så blå, så blå. Men jeg er nu glad for, at jeg ser gult som gult og ikke som blåt 🙂 Lever jo heller ikke af pollen og nektar – måske ville jeg blive klædeligt tyndere, hvis jeg gjorde 😀
   Nyd det dejlige vejr – jeg sikker og lurer på, om ikke jeg kan gå lidt tidligt i dag.

   Like

 2. Det er simpelt hen den rene lykke følelse. Foråret er vidunderligt og du viser vidunderlige billeder, og skriver vidunderlige ord.
  Smukt indlæg kære Karen

  Knus Lone

  Like

 3. Ja, det dufter lysegrønt! En fantastisk salme, hvor tekst, melodi og budskab spiller max sammen med forår i Danmark. Livsfryd! Et kraftfyldt og levende ord, som passer til forårets mirakel, som vi endnu engang oplever i krop og sjæl.

  Like

  1. Helt enig. Jeg elsker den salme. Jeg er helt ked af, at vi skal på Pinseferie i år, for jeg elsker pinsesalmerne – allermest det dufter lysegrønt, men derefter som en tæt toer kommer I al sin glans nu stråler solen. Bare linjen: Nu kom vor pinseliljetid, nu har vi sommer skær og blid. Mmmmm – ja, det spiller max sammen 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.