Skovhaven bliver mere og mere have og mindre vildnis

Sikke dog et helt vidunderligt vejr vi har haft her i weekenden. Sol, varme – og mest specielt: ingen vind.

Det er blevet udnyttet til fulde. Skovhaven fik udvidet et bed, og der blev flyttet en masse planter, der stod klar i drivhuset, i potter og i andre bede. Og så blev der delt et par stauder, sået og priklet. Måske ikke lige årstiden til at dele stauder- men med lidt vand og kærlighed håber jeg, det går.

Her var vi nået til lørdag eftermiddag.

Græstørv (læs: mostørv) er fjernet og lagt op på skrænten, og bedet er pludselig blevet tre gange så stort.

Her var vi så søndag middag. Der er blevet gravet nogle huller i dag…

Man begynder så småt at kunne se ideen i skovhaven. En lang snoet sti med et stort bed op mod skrænten på den ene side og mindre bede med stier imellem på den anden side af stien ud mod vejen.

Centrum i den nye udvidelse er den fine, flettede pil, der har stået i potte i snart tre år. Nu får den lov at få rigtig jord mellem rødderne.

I bedet er der ellers kommet bronzeblad, den høje, lyserøde kertepileurt, primula, hvide staudekongelys, og lidt mere fra hist og her. Der skulle bare noget i med det samme, og nu må det meget gerne vokse i en gal hast.

Forårsløg fra potterne er også gravet ned i bedet – håber, de kommer igen til næste år. Alt det, der er flyttet omkring på nu, skal passes og plejes med vand. Ellers går det galt, og det ville da være ærgerligt. Godt, jeg har to store vandkander…

Dagen sluttede med at brænde bål – et kæmpebål af grenene fra vores vilde rosenhegn, der er blevet skåret ned i år, grene fra dengang vi fældede plads til pavillonen og meget mere. Grenene skulle alle sammen flyttes fra der, hvor de lå, til der, hvor bålet blev lagt an. For tænk nu, hvis der var fugle eller mus i stakken? Det var der ikke – men man kan ikke være for forsigtig.

Tror I, der er nogen, der er øm i stort set hver en muskel nu selv efter et varmt bad, pizza og en hektoliter rødvin (cirka, altså…)? Og som ikke rigtigt kan forholde sig til, at vækkeuret ringer klokken seks i morgen? Hvor det faktisk er mandag???

Sov godt, – og hvis du læser det her mandag morgen: Rigtig god mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Skovhaven bliver mere og mere have og mindre vildnis”

 1. Hvor ser det bare godt ud. De ømme muskler minder en om at man har gjort et godt stykke arbejde. 😊

  Like

 2. Sikke en skøn weekend I har haft. Og jeg er sikker på, at alt nok skal komme til at gro godt – hvis ikke hos jer, hvor så 🙂 Den flettede pil er godt nok fin og meget speciel. Har du selv flettet den?
  Og god mandag 🙂

  Like

  1. Håber, du får ret 🙂 Nej, jeg har aldrig lært at flette pil, men jeg fik den hos Billigblomst for tre år siden på deres minus 50% udsalg. Minus 50% er mit yndlingsmærke 🙂

   Like

 3. Jeg er bestemt med på holdet der har knoklet weekenden igennem og nu er der mandag……. Hvor blev weekenden af.
  Åhhhh jo man kan jo bare kigge ud af vinduet og så kommer svaret heldigvis.
  Det er en smuk skov have i har lavet jer.

  Knus og skøn mandag
  Charlotte

  Like

 4. Det bliver så godt Karen, og den glæde ved at få brugt kroppen på noget så godt, med et fantastisk skue for øjet, slår ikke meget, i nuet. I mit hoved kan man også dele og plante stauder når man har lyst;-)
  Håber vækkeuret var blid til morgen.
  Ha den bedste dag
  Knus Anette

  Like

  1. Der findes ikke blive vækkeure – for så vækkede de jo ikke 🙂 Men jeg var nu vågen lidt før, det ringede, for hunden ville op og ligge i ske. Og det er jo en blid måde at vågne på.
   Ja, det er dejligt at knokle med ideerne myldrende og kun naturen og egne kræfter til at sætte grænser for, hvor meget man når, og hvor meget det vokser på en dag 🙂 Du kender det fra alle dine spændende projekter.
   Knus, Karen

   Like

 5. Det er blevet rigtig fint i skovbedet, jeg kender godt det der med tålmodigheden , jeg kan heller ikke vente når jeg har plantet noget nyt, jeg nærmest trækker planterne op med øjnene. jeg kender også godt det der med ømme muskler, og er vækkeur 😉

  Like

 6. Kære Karen
  Nøøøøøj det hele bliver så godt. Og varmt bad, pizza og loads of røøøøøwiiiin DÉT slår ALT 😊👍🏻

  Like

 7. Det bliver så fint, Karen! Ømme muskler er vist godt, og det er varmt bad, pizza og rødvin i hvert fald 🙂 God arbejdsdag i morgen!
  Kh Nana

  Like

  1. Tak, Nana 🙂 Ja, det med skovhaven er et af mine bedre påfund. Det er så dejlig med et lille stykke jord, hvor man bare kan lege… også selvom det er hårdt arbejde at grave mellem alle de trærødder.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: