Potter og en smule drama i luften

I efteråret lagde jeg løg i en potte – i etager, som jeg havde set hos Haveselskabet, at det skulle gøres. Først tulipaner, så hyacinter og til sidst hvide perlehyacinter. Du kan se, hvordan det blev gjort lige her.

Nu er løgene kommet op. Ikke i pæn nummerorden, som de skulle, men hulter til bulter.

Kun en af hyacinterne er kommet, og de små perlehyacinter har kun grønne knopper endnu – bittesmå nede blandt tulipanbladene.

Til gengæld står tulipanerne fint og er lige på nippet til at springe ud. Men pyt. Tulipanerne bliver flotte, og hele miseren skyldes sikkert det helt forkerte forårsvejr.

Lige nu er det en kold, smuk og klar morgen. Rødhalsen synger det bedste, den har lært, og solen skinner på de stadig frosne marker. Det lyder som en dag først i marts, selvom vi er i slutningen af april.

Fredeligt er det dog i forhold til i går, hvor lyset indtil flere gange blev helt slukket udenfor – midt på dagen – og hagl og slud piskede ned.

Det så dramatisk ud – ret flot, men bedst set indefra.

Billederne tog jeg ud af hoveddøren, som jeg skyndte mig at smække i igen, før de første hagl kom piskende.

Drama er altid bedst med en smule afstand.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Potter og en smule drama i luften”

 1. Hihi skønne kommentarer om den lunefulde april. Dine billeder er så skønne.
  Her er der også nattefrost og møg koldt om dagen også. Idag har der dog været strålende sol.
  Skal vi ikke håbe på det vender snart? Har hørt en lille fugl synge om 25 grader i næste uge. Det er lige fra vinter til sommer på en gang.
  Ønsker dig en herlig dag

  Knus Lone

  Like

  1. Det lyder dejligt, hvis det bliver varmt i næste uge – det er så pivkoldt nu 🙂 Ja, man må sige, at april er lunefuld om end flot. Det er den koldeste april i 44 år. Vi må se at flytte til Global, hvis vi vil have noget af den opvarmning 😀

   Like

 2. Hvorfor april blev, som den gjorde. Da Vorherre talte efter, opdagede han, at han kun havde inddelt året i 11 måneder – og han ville have 12. Derfor blev han nødt til at tage nogle dage fra hver, for at der kunne blive 12 måneder.
  Du er en meget fin fotograf med et godt blik for vores forunderlige natur, Karen. Det er et usædvanligt smukt billede med de hvide halmballer på bakken og den truende himmel i baggrunden – det er lige til at hænge op på væggen. Det kunne være malt af Poul Anker Bech.

  Like

  1. Den historie kendte jeg godt, bare i den udgave, at månederne blev bedt om at give april et par dage hver 🙂 Tak for komplimenten. Poul Anker Bech kunne noget med skyer, men han kunne male dem. Jeg kan bare fotografere dem 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.