Den hvide have (6) – Nu sker der noget

Sidste år begyndte vi arbejdet med at forvandle de fire højbede omkring B&B’ens terrasse til en hvid have. Nu begynder der at ske noget.

Det ser lidt bart ud endnu, men alt det, der blev plantet i efteråret, det kommer op. Lige nu er det narcisserne, der blomstrer. Den spektakulære Ice King står på sit højeste.

En endnu senere narcis er på vej. Den ser ud til at ville springe ud i løbet af ugen. De små gule er en fejl – de skulle have været hvide, og det var de også på billedet på løgposen. Jeg synes af og til, man oplever, at billederne ikke helt svarer til indholdet? De bliver flyttet, men nu lader jeg dem lige stå og blomstre færdig.

Også tulipanerne er på vej. Her er det den, der hedder Calgary. Jeg glæder mig til at hilse på den.

Stauderne er på vej.  Grågrøn Kærmindesøster, Storbladet lammeøre ‘Big Ears‘, Plettet tvetand, hvid høstfloks, hvide høstasters, hvid perlekurv og den smukke hvide kertepileurt. Også den hvide, fyldte pæon, Duchesse De Nemours. Mon den blomstrer i år? Næppe. Men den er værd at vente på.

Stauderne er små endnu. Kun den storbladede lammeøre begynder at se ud af noget.

Men de kommer, og når de kommer for alvor, kan jeg se, hvor der er plads til at putte mere i bedet.

Det er kun det ene bed, der er gravet ud, udstyret med ukrudtsdug, flisekant og planter. Egentlig burde der have været to bede klar, men jeg nåede det ikke i efteråret, og her i foråret har jeg haft nok at gøre med at vokse sammen i hovedet og forsøge at få hold på resten af haven. Jeg har en fornemmelse af, at jeg kommer til at være lidt bagud hele sommeren i år. En dårlig start giver et meget langt efterslæb.

Men jeg glæder mig over det, der er gjort, og jeg nyder synet af blomsterne, efterhånden som de kommer.

Og så glæder jeg mig til at se stauderne vokse og blomstre. Her er det kertepileurten, der havde en enkelt blomst, da jeg fik den i september.

Omlægninger tager tid, og glæder man sig ikke over delresultaterne, går man bare hen og bliver frustreret.

Serien om den hvide have er lavet i samarbejde med Kridtvejs Planter, og de andre afsnit kan du se her.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 kommentarer til “Den hvide have (6) – Nu sker der noget”

 1. Jeg håber at du indhenter noget af det du er bagud – det kolde forår kan vise sig at være en fordel. Men jeg synes også at det er som du skriver, at det gælder om at komme godt fra start.
  Nu har du muligheden for at vurdere dit hvide bed inden du sætter igang med det næste. En ting er sikker – et hvidt bed er så smukt og man har uendelig glæde af det fra morgen til aften hele sæsonen:-)

  Like

 2. Det bliver spændende at følge din hvide have hen over sæsonen. Det er nogle lækre “sager” du har fået plantet. Pileurten er så yndig, den plettede tvetand har jeg også, der er blomsterne dog rosa/lilla/pink, den er meget meget villig til at så sig, bladene er så lækre, og nærmest “vintergrønne”. Du har så evigt ret, man skal glæde sig over det der kommer her og nu-syntes også det er svært andet når det pludseligt står der, og stråler. I år kom mine judaspenge, juble juble, men slet ikke der hvor jeg havde sået dem, bare en hist og pist. Også har jeg først nu fået øje på at der findes hvide blomster, sikke en uorden;-)
  Ha en god aften
  Knus fra en der har fået en verdenskasse fra årstiderne i gave-og som skal afprøves for første gang i aften-venter spændt på det kommer dumpende ind af døren, og at følge en opskrift;-)

  Like

  1. Det lyder lækkert med sådan en verdenskasse… men brug bare lidt flere krydderier, end årstiderne foreslår 🙂
   Jeg har også judaspenge, der sår sig selv hist og her. Jeg elsker de planter, der sådan dukker op på uautoriserede steder – bare det ikke er mere skvalder 😀

   Like

   1. Hi hi, nej skvalder behøver ikke dyrkes eller dukke op, selvom jeg sidste år lavede et dyrkningsforsøg-det varede ikke længe;-)
    Tak det vil jeg gøre om 5 min…

    Like

Der er lukket for kommentarer.