Hvidt forneden, hvidt foroven

Det er hvidt derude. Ikke af sne, som i den triste, men smukke vintersang, men af blomster. En overdådighed af blomster. Mirabellerne blomstrer i hegnet og langs vejen, så man får helt åndenød af fryd og glæde. Hvidt foroven.

Her et kig ned ad vejen mod der, hvorfra min verden går. Hjemme. Altid et skønt syn, men særlig smukt lige nu.

Der er mange mirabelletræer i hegnene omkring os, og i den smukke dag i går lyste de om kap med solen. Tusinder og atter tusinder af de spinkle blomster.

I den vilde del af skovhaven – i den helt vilde del, hvor naturen går sin gang,

lyser skovbunden også hvidt. Hvidt forneden.

Anemonerne blomstrer også helt overdådigt lige nu. Hver for sig som de fineste små stjerner,

og sammen som et hvidt tæppe.

Klatter af anemoner har også sneget sig ind i havens bede. I bedene har de selskab af de gule anemoner og af de hvide, fyldte anemoner, der lige knapt er sprunget ud endnu. De fyldte og de gule er haveblomster hos os, men de vilde er alle vegne. De charmer sig ind, hvor de har lyst, og det er de velkomne til.

Lidt tilfældighed og glade overraskelser gør kun godt – både i haven og i resten af livet.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Hvidt forneden, hvidt foroven”

 1. Det er så ufatteligt smukt, og så er det dejligt Hvidt ;0)
  Rigtig god eftermiddag til dig

  Knus Lone

  Like

 2. Mirabeller er smukke lige nu, jeg har også beundret vores i dag, de er overalt, vi har ikke så mange anemoner, heldigvis breder de sig, så der bliver nok snart flere.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. De er livskraftige, både anemoner og mirabeller 😃 Rådyrene har gravet efter​ anemoneskud og rødder hele vinteren, og på trods af lidt pletter hist og her er der alligevel tæt af dem.
   Kh, Karen

   Like

 3. Ja, det er så smukt at det helt tager pusten fra én. Hvor ligger jeres hus kønt der hvor vejen slår en bugt 🙂
  Tak, Karen, og god mandag til dig!
  Kh Nana

  Like

  1. Jeg har lige været inde på din side og beundre dine mirabeller også – ja, livet på landet er vanedannende. Så meget skønhed, der bare er der helt uden byforskønnelse og kommunale havearkitekter 🙂
   Også god mandag til dig. Jeg skal i haven – nu hvor hovedet er mere normalt (tør ikke sige bare ‘normalt’ 🙂 ) er der en måneds arbejde at indhente. Godt med en påskeferie!
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.