Frøken Solskin

Det begyndte faktisk med en fejl. En fejl, jeg gjorde under landsbydagen i sidste uge. Havde det ikke været for den fejl, var jeg nok slet ikke kommet til at snakke med Frøken Solskin, så det var da en heldig fejl.

Frøken Solskin Glas er en af de kreative udstillere fra landsbydagen, og på hendes udstilling faldt jeg for en lille, glad glaskylling til ophæng.

Den lå i en kasse med kyllinger af mange slags – alle sammen til den rørende sum af 20 kroner stykket.

Jeg fik kyllingen pakket ind i silkepapir, betalte og puttede den i tasken. Senere var der nogen, der spurgte mig, hvad jeg havde købt, og jeg pakkede kyllingen ud for at vise den frem. Og fik øje på et prismærke på bagsiden: 45 kroner. Jeg havde kun betalt 20.

Fuld af dårlig samvittighed ilede jeg tilbage til Frøken Solskin, men hun ville ikke have flere penge. Det var jo hende, der var kommet til at putte den i kassen med kyllinger til en tyver, sagde hun. Det var rigtig sødt af hende, for jeg var da helt indstillet på at betale min gæld.

Frøken Solskin har sit værksted hjemme, hist hvor vejen slår en bugt, lige før skoven på vejen mellem Sjelle og Galten – cirka fem minutter herfra. Der sælger hun sine frembringelser, og der er masser af smukke og søde ting. Både små og store.

Frøken Solskin sælger også nogle af sine produkter i Brugsen i Herskind, og – hør nu godt efter – af og til hos Billigblomst på Viborgvej. Måske har du lagt mærke til den lille udstilling af glasvarer tæt på kassen? Kig efter næste gang, du er der.

Du kan også følge Frøken Solskin Glas på Facebook. Der finder du også adresse og kontaktoplysninger.

Indlægget er ikke sponsoreret – hvis man ser bort fra den lidt for billige kylling. Det er en del af en række indlæg om spændende steder og spændende shopping lige i nærheden af os i Skivholme, der vil komme gennem hele turistsæsonen. Indlæggene vil blive tagget ‘lokale attraktioner’, så hold øje med det tag, hvis du kommer på de her kanter.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.