Den hyggeligste indgang

Hos os er det som de fleste andre steder på landet. Det er bagdøren, der bliver brugt mest.

Man kan se, den bliver brugt. Både på slid, på sorte potespor på kattelemmen og på mængden af pynt og potter omkring døren. Derfor er det også den indgang, der virker mest levende.

Det gamle ‘våbenhus’ – den knast i sortmalet træ, der er bygget til huset som baggang engang i 70erne, giver et hyggeligt hjørne til pynt hele året. Bagdøren er mest af glas, og man kan ikke hænge en krans på den, som vi altid gør på hoveddøren. Men heldigvis kan der da hænge noget på trævæggen.

Lige nu er der lyserøde bellis og hornvioler i den fine hængepotte fra Bonderosen. Den har efterhånden fået lidt patina – men sådan går det jo med os alle sammen…

De lyserøde bellis siger forår som få kan gøre det.

Men – hvor går det dog hurtigt med det forår. De første forårsblomster er allerede afblomstret – hvordan skete det egentlig? Mirabellerne er sprunget ud, og den sædvanlige ‘når mirabellerne blomstrer’-storm har hærget i går og især i nat. I dag er det stilnet lidt af – lad os nu bare sige, at vi har haft forårsstorm nok for i år.

God fredag.

PS:ave

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Den hyggeligste indgang”

  1. bagindgangen er blevet brugt ifleste Huse,da Hovedindgangen skulle fremstår rent og velplejet
    især i det mondæne Hellerup/Gentofte er det stadig cutyme at benytte Bagindgangen til Husene
    god weekend til Skivholme

    Like

Der er lukket for kommentarer.