Påskelopper

Når man går på loppemarked, hos Aarhusklunserne eller i genbrugsbutikker, er det smart at kigge efter ting, der ikke lige er i sæson. Prisen stiger med aktualiteten, og påskepynt i september er derfor i lav kurs.

Skålen med gæs er et loppefund, jeg fandt til 10 kroner i september sidste år, og den har stået bagerst i skabet og ventet på påske lige siden. Nu er den kommet til ære og værdighed.

Først puttede jeg minipåskeliljer i.

Det er en glimrende ide, hvis de skal stå ude. Inde bliver de ranglede og holder alt for kort.

Løsningen blev derfor en potte med pletter i luften. Pletter i luften har det også bedst ude, og efter et par dage inde, kommer gæs og plante ud. Men de får lige et par dage på spisebordet først.

Sådan en skål er totalt kitsch, men kitsch hygger, fordi det får en til at trække på smilebåndet, når man går forbi. Der skal være plads til leg.

Stilfuld påskepynt har vi skam også – men det hører slet ikke hjemme i historien om gåsegården.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Påskelopper”

 1. Total Kits.😊 Jeg har både den store og en mindre med 4 gæs på. Har nok fået den af min mor i 70 erne. Begge to kommer frem hver påske.
  Rigtig god ide med pletter i luften. Jeg har sat perlehyacinter i.
  God påske
  Lisbet

  Like

 2. De er da vildt skønne de gæs, og ser så hyggeligt ud med pletter i luften 😃
  Lone

  Like

   1. jeg vil egne mig dårligt som Bisp for så hellig er jeg ski ikke. Scheinheilig vielleicht men hellig næææ

    Like

Der er lukket for kommentarer.