Påskeliljetid og blomstrende mirabeller

En kold og tåget morgen er ved at forandre sig til en solrig dag. Det har da været de smukkeste dage.

Hunden og jeg har været på havetur for at kigge på påskeliljer og for at inspicere alt det, der skal gøres i påskeferien. Jeg er frygteligt bagud efter at have været slået af pinden i tre uger. Tre uger, hvor alt er vokset, og hvor mirabellerne er sprunget ud.

Påskeliljerne står i grupper hist og her i de vilde områder omkring haven. De lyser på en baggrund af grønne skvalderkål.  Løgplanterne er ligeglade med skvalderkål. Deres løg ligger dybt, og de er i god vækst, før skvalderne begynder vokse for alvor.

De fleste af påskeliljerne i det vilde område er knaldgule, gammeldags påskeliljer.

De passer ikke så godt ind i blomsterhaven, hvor deres gule farve virker lige lovligt grel, men der i det vilde, der passer de perfekt. Den gamle ‘påskeblomst, hvad vil du her’ påskelilje. Gul som solen, gul som den vorterod, der også blomstrer på skråningerne nu – påskegul.

Det ser så rigtigt ud. Hvert år tænker jeg, at der skal plantes flere, og hvert år kommer der da også flere til. Men der er plads til mange flere endnu.

I Skotland står påskeliljerne som et tæppe op mod Edinburgh Castle – du kan se billeder på en skotsk blog her – sådan måtte det også gerne være hos os – for selvom det er uden slot, er det da med pavillon. Og lidt har vel også ret.

Jeg kan næsten ikke vente. I påskeferien skal haven ordnes for alvor. Aldrig har jeg været så sent på den. Og selvom jeg ved, at det er der ikke noget at gøre ved, piner det mig alligevel. Så: Påskeferie – kom nu!

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Påskeliljetid og blomstrende mirabeller”

  1. Kære Karen!
    Haven kan vente,den er der også næste år,dit helbred er det vigtigste,hvem ellers skulle pusse og nusse om sådan nogle som os,som du gør,når vi gæster din lille Oase af Fred,Ro og Fordragelighed

    Like

  2. Slået af pinden er jo ikke det samme som man saver den gren over man sidder på!
    God arbejdslyst..kvinder af din slags med begge ben på jorden, hænger jo ikke på træerne😡

    Like

Der er lukket for kommentarer.