Kreative kræfter

Inspireret af vores nabokommunes højt besungne status som europæisk kulturhovedstad var temaet for årets landsbydag ‘Kulturby’.

Det gav områdets kreative kræfter mulighed for at vise lidt af alt det, de kan og gør.

Borum Eshøjs Venner udstillede nogle af de flotte kostumer fra Borum Eshøj spillene.

(Kender du ikke Borum Eshøj, så kig her – eller tag en tur på Moesgaard Museum, hvor de begravede fra højen er udstillet som del af den meget flotte udstilling om bronzealderen.)

Sygruppen i Sognegaarden viste nogle af de dragter, de er i gang med at sy til alle Skanderborg Provstis præster til årets store Lutherfejring.

Den fine, gamle symaskine er i øvrigt til salg – er du interesseret, kan jeg formidle kontakt.

Krea Kids fra Herskindskolen viste nogle af deres flotte frembringelser.

Krea Kids er et koncept, udsprunget og udført af den lokale kunstner Kirstine Korshøj Jørgensen, hvis malerier også var udstillet. Her viser Mads stolt sin mors malerier frem.

Krea Kids børnene mødes en gang om ugen, lærer om kunst og prøver selv teknikkerne af – med stort held. En skam, at man skal være ‘kid’ for at være krea kid, ikke? Mere om Kisser en anden gang, for vi har planer om en udstilling af hendes malerier i vores Bed & Breakfast hen over sommeren.

Frøken Solskin Glas havde en flot salgsudstilling. Også Frøken Solskin kommer der mere om meget snart.

Derudover var der skolens børnekor – søde og rørende og som sædvanligt mesterligt ledet af Anne-Marie Elbech, der også er en fremragende organist. Der var ung, lokal rock – seje var de.

Der var foredrag, fællesspisning, børnediskotek, snak og hygge.

Vi kan godt være stolte af alt det, der foregår i vores område. Et hjertesuk kunne dog være, at det altid er de samme, det hænger på. Alt for mange kommer bare, smækker rumpetten i sædet og bliver siddende tungt med kaffekoppen.

De får ikke mange point hos mig – nej op med rumpetten og hjælp til og vær med. Det behøver ikke være så svært, vel? Og det er meget sjovere at være aktiv end passiv.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.