Sku’ vi ikke lige tage en kop te – allesammen?

De dage, hvor vi begge to er ude af huset det meste af dagen, tager vi tit lige en kop te til at lande på, når vi kommer hjem. Det er hyggeligt med en lille pause, før vi går i gang igen.

Udover os – husets tobenede – er der to andre, der holder af sådan en hyggestund. De holder sig tæt på, meget tæt på, i tilfælde af, vi skulle tabe et eller andet spiseligt. Kattekræet, Puma, har sin helt egen, insisterende måde at anbringe sig selv i centrum.

Med et enkelt blødt hop springer han op og lander på en bar plet på bordet, hvor han først ligger og spinder og lader sig tilbede, før han falder i dekorativ søvn, så vi ikke nænner at flytte ham.

Så vi er som oftest tre omkring bordet og én på bordet til eftermiddagsteen.

Hunden holder opmærksomt øje med det hele, får en kæletur og en kiks eller to og lægger sig så til at sørge lidt ved døren, klar til dagens næste punkt: gåturen. Det kan kun gå for langsomt. Og det er da mærkeligt, at vi skal bruge krudt på sådan et kattedyr? Man kan vel kalde det en slags søskendejalousi, hvis man vil.

Når dyrene bliver så gamle, som vores efterhånden er, er der opbygget hundreder af små vaner og ritualer. Meget kan man sige om dyr, men mønsterbrydere er de ikke. Det skal være, som det skal være, så man kan forstå verden.

Og i en forståelig verden er der masser af klap, leg, ture og godbidder.

God fredag – håber den bliver med klap, leg, godbidder og ture.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Sku’ vi ikke lige tage en kop te – allesammen?”

 1. Ja du har så evig ret med hensyn til dyrs vaner og ritualer,De er alså kloge, og man morer sig tit over at de ved hvordan man charmerer sig til nogen ekstra godbidder.
  Nogen gange tror vi næsten at vores hund kan tælle,😊den ved lige når den har fået de godbidder den kan tilkomme,ellers kigger den bare insisterende på en,indtil vi har fattet at regnskabet ikke passer…………..
  Synes det er så hyggelig at se hvor dine rigtig nyder at hygge ,og gerne må plante sig på bordet ,så man også kan holde øje med lækkerierne😊
  Rigtig god weekend,også til de søde dyr.
  Grethe

  Like

 2. Åhh så hyggeligt
  Ja de kære dyr vil have tingene som de altid har været. Mine to hunde kan slet ikke forstå hvis der bliver lavet om på den daglige rutine.
  En god kop earl grey er noget af det bedste jeg ved, og man kan få klaret næsten hele verdens situationen over sådan en hygge kop.
  Rigtig god weekend til dig

  Knus Lone

  Like

Der er lukket for kommentarer.