Skovhavedrømme og kugleprimula

Sidste år plantede jeg et par kugleprimula i skovhaven.

Kun et par stykker, for jeg ville lige se, hvordan det gik, og om de nu var lige så glade for at vokse her, som den almindelige husmandsprimula (dem, der i Skivholme hedder aurikler – også selvom de altså er primula – sådan er det bare).

Det går rigtig godt. De er kommet igen, er blevet større, og der er masser af blomsterknopper.

Derfor har jeg købt flere og sat dem i et af de andre bede i skovhaven. Pink denne gang. Nærmest cyklamenfarvede.

De må gerne brede sig og holde de hvide krokus med selskab.

Når jeg kigger ud på skovhaven gennem køkkenvinduet på en regnfuld morgen som nu, lyser forårsblomsterne op i det grå vejr, og jeg kan se, hvor mange flere, der er plads til. Dejligt.

Skovhaven startede vi på sidste år, og der er stadig masser af græs (læs: mos), der kan give plads til nye bede med smalle stier imellem. Det er et drømmeprojekt at være i gang med. Det udvikler sig efterhånden- med en plan, men ikke en plan, der er hugget i sten. Der er plads til inspiration og forsøg og drømme – sådan må en have, man skal leve i og med, gerne være.

God torsdag

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Skovhavedrømme og kugleprimula”

 1. Jeg nyder lige dine Kugleprimula for de vil bare ikke gro her, men det er der da så heldigvis andet der vil.

  Like

 2. Jeg har netop bestilt rhododendron og hortensia til begyndelsen af en skovsti vi vil lave i vores have. Jeg glæder mig meget til at komme i gang, og jeg går og tænker på hvad der skal være i bunden af min skovsti. Og der kunne da godt være nogle primula, i hvert fald 🙂
  Det er en dejlig udsigt I har fra køkkenvinduet! Vores skovsti bliver desværre ikke synlig fra huset.
  God torsdag til dig, Karen!
  Kh Nana

  Like

 3. Helt enig. En hage er i stadig forandring og utvikling og det er det som er gøy og inspirerende. Det er visst samme gråvær både i Danmark og helt sør i Norge i dag, ser jeg. Jeg har to uker ferie og har egentlig lyst å ta bilen på fergen og dra fra Kristiansand til Danmark et par dager. Ønsker deg en fin torsdag. Beste hilsen Ingrid

  Like

Der er lukket for kommentarer.