Hvad opslagstavlen gemte

Opslagstavler bliver let rodede. Som køleskabsdøren hos en børnefamilie. Og alligevel er de ikke til at undvære. De er gode til ‘den der invitation med det søde billede’, til ‘det der kort, der var så fint’, til smådimser, souvenirs, museumsbilletter med kønne billeder, fine fjer fundet på marken og meget mere.

Vi har altid haft en opslagstavle i køkkenet. En lille en, for jo mindre den er, jo mindre rod er der plads til. Den har også altid passet til gardinerne – igen for at skabe en form for orden.

Da vi fik nye gardiner i køkkenet for nylig, og der så oven i købet også blev malet, skulle opslagstavlen renoveres igen.

Det er temmelig enkelt at gøre. Man løsner de søm, der holder pladen på plads i rammen, dækker pladen med et nyt stykke stof, som man hæfter fast på bagsiden af pladen med tegnestifter, sætter pladen tilbage i rammen og slår sømmene i igen.

Derefter kommer det vanskelige. Hvad skal man hænge op igen? Ja, ‘den der invitation’ fra for snart fem år siden – den ryger. Det samme gælder julekort med babyer, der efterhånden er blevet teenagere, musvågefjer, der fælder og alt andet, der bare slet ikke bidrager til hyggen mere.

Men – den lille keramiksag fra Assisi, den lille kirke fra et broderisæt, der kom med et dameblad en gang til jul, de kønne helgenkort, der var med i en pakke fra Nana, dengang hun havde Drømmegaven – de bliver. For hvor skal de ellers være?

Det samme gør den gamle 25-øre, som vi bruger til at skrabe skrabejulekalender. Det kan jo være, den bringer held? Ikke, at den har gjort det endnu – men måske næste gang?

Hvis man vil lære lidt om folk, kan man kigge på deres opslagstavler, hvis de har en. De er afslørende, for det stylede smutter snart, og pladen vil igen være dækket af nye invitationer, julekort, billetter og udklip. Rodet – men ret hyggeligt.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Hvad opslagstavlen gemte”

 1. Hej Karen
  Så fik jeg endelig langt om længe fundet ud af at sætte dig på min faste læseliste. Utroligt jeg skulle have så svært ved det Hihi…. men nu ligger der en masse dejlige indlæg jeg skal have læst.
  Det er så fint med sådan en opslagstavle, men ja den trænger ind imellem til lidt omrokering af tingene ;0)

  Rigtig dejlig aften til dig
  Knus Lone

  Like

 2. Åh kender det godt. Her har vi en magnettavle til ophæng samt en tavle med tre clips. Det er ikke småsager, der kan gemme sig der og jeg kan nikke genkendende til mange af de ting du skriver. Vi har også nogle ting, som aldrig skal fjernes, fx børnenes første stykker papir med sætninger (de er snart 18 og 20). Desværre har jeg næsten lige opdaget, at en af sedlerne er forsvundet, jeg fældede nærmest en tåre. På tavlerne må der være rod, her er køleskabet med alufront, så det står helt uden pynt. Mange hilsner Mette

  Like

 3. Vores opslagstavle er dækket af fotografier af børn og børnebørn. Køleskabet er fyldt med ældgamle postkort og et enkelt nyere. Ja og så er der fys. tid, tandlægetid og frisør tid.
  Kh Lisbeth

  Like

 4. Jamen, Karen, tænk at jeg er lidt med på jeres opslagstavle – endda i den nye udgave. Det er jeg lidt beæret over! Her bruger vi køleskabet. Og jeg tror lige jeg vil tjekke om der ikke er noget der skal pilles ned 😉
  Tak fordi du værdsætter det lille kort!
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.