Nu skal der snart kalkes igen

Mens jeg har gået og helet, har jeg haft god tid til at kigge på og mentalt forberede alt det, der skal gøres ude i foråret.

Vind og regn har været hårde ved de gamle bygninger, og det er – som hvert forår – ved at være tid til at kalke igen. Det er lidt af et smadder, og der går meget god tid med det. Tid, som jeg hellere ville have brugt i haven og på at komme videre med projekt ‘den hvide have’, som jeg laver i samarbejde med KridtvejsPlanter.

Vintergækkerne blomstrer lystigt, og spirer til flere slags hvide narcisser og tulipaner er kommet op. Det kribler i fingrene for at komme i gang med det næste bed.

Men mure, der skal kalkes, skal altså kalkes, hvis de ikke skal komme til at se ufatteligt forfaldne ud.


Det er endnu lidt tidligt at begynde at kalke – og heldigvis for det, for jeg skal stadig passe lidt på med at køre for hårdt på efter mit uheld sidste søndag.

Men pludselig er vejret der. Det må ikke regne, solen må ikke skinne for meget, og der må ikke komme frost, før kalken er hærdet af. Kalk er en primadonna at arbejde med. Så er det sagt. Men kalkede vægge har altså det smukkeste, hvide skær. (Hvis du har har lyst, kan du læse mere om kalk her.)


Jeg har kigget lidt på spandene, børsterne og afdækningsmaterialerne ovre i værkstedet. Der skal nyt til i år. Børsterne er slidte, og afdækningsdugen er stiv af spildt kalk.


Nu er der bare det, at jeg virkelig ikke ret godt kan lide at komme i byggemarkeder. De er store, man farer vild, kan aldrig finde noget, og der er aldrig nogen, man kan spørge. Det kan godt være et kvindeligt mindreværdskompleks, der stikker hovedet frem, men alligevel…

I stedet tyr jeg til nettet. Hos Engelbert-Strauss, som jeg har skrevet om før, kan man købe masser af pensler, børster og alt muligt andet til en ret fornuftig pris, og man kan sidde i ro og fred og bladre i sortimentet. Du kan se mere her.

Der var også nogle kønne viskestykker, nogle gode rengøringsbørster og noget slet ikke så dårligt arbejdstøj, jeg kunne lade mig friste af. De har mange sjove og gode ting hos Engelbert-Strauss – gå ind under ‘products’ på deres side, hvis du vil have et overblik.

Lisbeth fra Høneballehaven

foreslog mig, at jeg købte en hjelm der, så jeg ikke får en gren i hovedet en anden gang. Det dumme er, at jeg faktisk har en hjelm. Den lå bare i kælderen den dag, og der hjalp den altså ikke meget.

Indlægget er sponsoreret, men historien er min egen.

God tirsdag.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Nu skal der snart kalkes igen”

 1. godt der er nogle der bevarer det gamle.Jeg har kalket på Østerbro i København med rødt Kalk.En Fire etagers Ejendom Facaden mod Gaden var malet men Resten skulle kalkes ,Og så har jeg kalket mange Kældre i det indre København og hvidtekosten blev brugt flittigt. Sidst jeg kalkede var Staldbygningen på Kærsgården i Teestrup for et par år siden
  god vind med både Vejret og helbredet

  Like

  1. Så er du en helt proff – kom bare en tur herover – vi giver overnatningen, hvis du kalker 🙂 Det går meget bedre med knolden nu – jeg bliver stadig træt, men det er betydeligt bedre end i sidste uge.

   Like

 2. Der skal kalkes! Føj for den, tænkte jeg! Efter 10 km på cykel hjem fra skole i Aalborg, stod gamle Niels parat med stigerne bundet sammen og ventede på mig. Der var så højt op til spidsen af ladegavlen, at jeg var tvangsindlagt – Niels turde ikke. På vej op mod toppen skulle kosten dyppes i spanden, og med kalken løbende, fortsatte jeg min noget usikre vandring på de stærkt gyngende stiger mod toppen – og en enkelt tur rakte desværre ikke. Hos mig klarer Keim, stillads og min murer den sag.

  Like

  1. Hej Elsebeth
   Keimfarver er også noget af det ypperste og så er de ugiftige
   det har thivertifald også noget at sige 😎

   Like

 3. Med mindre du er helt vild med at kalke og at det skal være kalk for at du synes det er rigtigt kan man altså få en maling som kan binde oven på kalk. Den løsning valgte jeg da vi flyttede her til for godt 11 år siden. Ud over lidt pletmaling et par steder er der intet gjort, men i år skal det have en omgang…men det er jo også mange år jeg har sparet at kalke…hader det.

  Like

  1. Det har vi også gjort på stuehuset, hvor pudset er en god kvalitet. Men de to gamle længer kan ikke tåle det. Puds og maling skaller af i store klumper der, hvor der er malet, og vores murer siger, at kalkning er den eneste løsning. Heldigvis kan det meste klares uden stiger 🙂

   Like

  1. Ja, man kan jo lige så godt vælge links, man kan stå inde for 🙂 Det virker altså helt absurd det med de mængder af links, men det er åbenbart det, der skal til for at få en højere google rating. Og nogle blogs er jo altid de rene shopping-kataloger. Derudover er det da ikke så ringe ting, de har hos ES.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.