Et nyt komfur

At sige farvel til materielle ting er ikke altid ‘bare’. Der er ting, man har brugt mange, mange timer sammen med, og man knytter sig lidt til dem, lærer deres særheder at kende og får dem til at yde deres ypperste.

Vores komfur, som har bagt og braset og stegt og kogt i mange år, har draget sit sidste, raslende suk.

Det blev købt brugt, da vi flyttede ind her for snart 14 år siden. Der var så meget, der kostede penge dengang, så et brugt var en rigtig god ide.

Dengang fik vi at vide, at komfuret var cirka halvandet år gammelt. Da det nogle år senere blev repareret, fik vi at vide, at vi var blevet tørret. Komfuret var endda nogle år ældre end det. Så det er nok en 17-18 år nu. Og det dur ikke mere. Grillelementet er faldet ned i den ene side, og to af pladerne kender kun fuldt blus eller slukket.

Vi har købt et nyt komfur, og det kommer en af dagene. Det er et lækkert, moderne et – om end med så lidt elektronik, som jeg overhovedet kunne finde. Det er altid elektronikken, der går i stykker først.

Det bliver spændende at få det nye komfur. Men også lidt vemodigt at sige farvel til det gamle, for hvor har det dog lavet meget god mad gennem årene.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Et nyt komfur”

 1. Hvis ikke det var din hånd der styrede, var der nok ikke kommet så meget god mad ud af komfuret 🙂 🙂

  Like

  1. Det påstår manden i huset også – men jeg er nu sikker på, at det har været et samspil mellem mig og det trofaste gamle komfur, der nu er kommet på pension. Det nye blev leveret her i morges 🙂

   Like

 2. Tillykke med det nye komfur. Jeg ved lige præcis hvor svært det er at skal skifte det gamle ud med nyt, når nu det gamle var så godt. Og efter et stykke tid forstår man ikke hvordan man kunne leve med det gamle Hihi…
  håber det bliver godt
  Rigtig god aften
  Knus Lone

  Like

 3. Tillykke med nyt komfur – jeg er sikker på, at du bliver glad for det.
  Noget af det bedste ved det, jeg købte for to år siden i forbindelse med flytning er, at der sidder nogle ‘holdedimser’ på sideribberne i ovnen, således at når man trækker en plade ud, skal man ikke bruge mindst én hånd til at holde den med – det klarer den selv, selv om man trækker den helt ud.

  Like

  1. Det glæder jeg mig også til. Der er også indbygget stegetermometer… Jeg skal nok vise herligheden frem, når det kommer. Det bliver torsdag morgen, så det skal prøvekøres i weekenden 😃

   Like

 4. Sikke et smart stativ, du har! Praktisk til afkøling af plader og riste … og til hævning, ikke mindst. Jeg bager som regel fire plader boller ad gangen, og når de står og hæver deres 2-3 timer, fylder de temmelig meget af den samlede køkkenbordplads. Hvor kan man få fingrene i sådan et stativ? Det er forhåbentlig ikke hjemmelavet?!

  Like

  1. Hej Birgitte,
   Jeg fandt det såmænd i Netto. Det er supergodt og pladsbesparende, og det kan klappes sammen til en ‘flad pakke’, når det ikke er i brug. Men… Jeg ved ikke, om de har flere. Det var jo Netto og spotvare…

   Like

Der er lukket for kommentarer.