Ingen særlig grund til at gøre noget særligt

Søndag eftermiddag og fred og ro. Efter mange uger med masser af aktivitet og arbejde både ude og hjemme på hverdage og i weekenderne er der ikke noget bedre. Skivholme er stille derude. Fred hviler over land og by. Er der kørt tre biler forbi os i dag, er det højt sat. Det regner, det er klamkoldt, og der er ikke rigtig nogen særlig grund til at gøre noget særligt.

billede5

Der er ryddet op og gjort rent – og sat nye blomster i vaserne. Der er bagt. Der er vasket tøj, og der er lavet dej til søndagspizza i aften. Der er også ting, der ikke er gjort, men nu får de ligge.

Her er så stille, at man helt inde i køkkenet hører spurvene lette i flok, når noget forstyrrer dem ved foderbrættet. Dompappen pipper, og de første stillits er ankommet. Det er tidligt, de kommer i år. Der er tid til at nyde dem sådan en søndag.

Billede6

Køkkenet er ryddet op – vi fik hjælp til forvasken. Nu sover de to ‘hjælpere’ trygt inde i stuen.

billede3

I morgen kører det hele igen, og ikke et ondt ord om det. Men alle har brug for lidt stille-tid en gang imellem. Både dyr og mennesker.

billede4

Håber, du også har tid til en lille smule ingenting.

God søndag eftermiddag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Ingen særlig grund til at gøre noget særligt”

 1. Hvor ville jeg ønske vi havde den stilhed du er så heldig at få lov at nyde. Her hos os fandt de nemlig pengene så vi bor “på hjørnet” af en rundkørsel hyyyyl wrææææl
  Men vi elsker vores lille Svalehus og vores fantastiske paradis have, så vi blir her lidt endnu.
  Ja det med at gerne ville, men ikke altid kan, kender jeg jo rigtig godt. Så når kræfterne er der, drøner jeg rundt og prøver at gøre alt det jeg drømmer om, og dagene efter bliver så MEGET afslappede. Og præcis som jer, havde jeg sådan en dag igår også.
  Hvor er de søde jeres små hjælpere.
  Tak for et hyggeligt indlæg.

  Knus Lone

  Like

  1. Åh, hvor er det synd for jer, at der blev bygget en rundkørsel. Der bliver jo både bremset ned og speedet op, og det larmer altså.

   Dengang jeg var lille, var der ikke vej i Banegraven. Den lå vildt hen med en sti i midten, vi kunne klatre ned ad skråningen fra haven, og vi legede alle mulige vilde lege der – det var tider 🙂 Men efter vejen er kommet, hører man bilerne hele tiden. Stilhed bliver en mere og mere sjælden vare.
   Knus, Karen

   Like

 2. Jeg skrev forleden et indlæg om tid og stilhed som mangelvarer, og det er godt at læse at du har nydt begge dele i går! Din blog udstråler nu i det hele taget et generelt overskud af både tid og stilhed. Det er noget af det der gør den god at læse 🙂
  Kh Nana

  Like

  1. Jeg læste godt dit indlæg, og jeg har svært ved at forestille mig, hvordan det må være at være nødt til at stoppe med at arbejde. Der er ingen tvivl om, at det giver anledning til en total revurdering af rigtig mange ting, og selvom jeg altid sukker efter mere tid, er jeg nu glad for mit gode helbred. Det må være så frustrerende ikke at kunne, når man gerne vil.
   Stilhed til gengæld er simpelthen en livsnødvendighed for mig, og jeg er dybt frustreret over de motorvejsplaner, der ligger for vores område. Heldigvis har de ikke pengene til at realisere dem lige nu 🙂
   Kh, Karen

   Like

 3. Her er der blevet absolut ingenting i dag. Bamse gider nærmest ikke engang at gå tur…han synes at regn er ulækkert vådt. God stille søndag aften.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: