En hæk af multiflora roser

Bag pavillonen op mod køkkenhaven i markkanten har vi plantet en hæk af multiflora roser. Der vokser nogle enkelte, selvsåede i hegnet, men der er slet ikke nok.

Picture3
Det er mest for bittesmå hyben, vi har plantet dem. De små hyben, der kaldes Mariebær. De er kønne i efteråret, gode i dekorationer, og de tørrer så fint. Jeg har haft dem stående i en vase uden vand, hvor de bare stod og tørrede lige så stille. De holdt i to år, før de blev lidt livstrætte at se på, og det var mest på grund af støv og spind.

Jeg har også haft nogle bundet i en udendørs krans – de blev ædt af de grådige mus, som er svære at holde fra sådan en godbid.

Billede5
Planterne er købt på en skovplanteskole, og vi fik et bundt med 25 styk til en meget rimelig pris. Forsendelsen var faktisk dyrere end planterne.

Planterne er kun pinde endnu, og der går nok en tid, før jeg kan plukke Mariebær i tilstrækkelige mængder. Men den tid, den glæde. Det bliver sjovt at følge pindenes vej fra pind til busk.

billede7

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

14 kommentarer til “En hæk af multiflora roser”

 1. De vokser som lyn og torden! Har nogen roser her i haven hvor grundstammen åbenbart er multifloraroser. Det fandt vi ud af da en af dem lavede et vildskud som nåede at blomstre og sætte hyben. Det kom der så en ny rose ud af midt i en syren, og nu er syrenen død og rosen vokser som død og djævel. Man skal klippe den tit for at have den i en almindelig have, men den er gudesmuk når den blomstrer, så jeg kan tilgive den meget. Tænker at prøve at flytte den hen ved et gammelt æbletræ, hvor den kan få lov at udfolde sig frit. Varme forårshilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  Like

 2. Hej Karen.
  Det er simpelthen en vidunderlig plante, selvom den ikke er en lykkefund minder den nu en del om den med de søde små og meget velduftende blomster, nåhhh ja du kender den jo i forvejen, blev bare lige revet med af glæden ved dem. Jeg har den ved en terrasse, vil tro 6 stk i alt.
  I øvrigt tillykke med det nye look på bloggen, og 1000 tak for at linke til mig
  Ha en god dag
  Knus Anette
  PS mon min kommentar blev væk, eller er der kommet nyt system….prøver lige igen

  Like

  1. Hej søde Anette 🙂
   Tak – jeg er også glad for det nye look 🙂
   Dine kommentarer kan først ses, når jeg har ‘approved’. Det er for at undgå spam. Men hellere en gang for meget end en gang for lidt, for jeg er altid glad for at høre fra dig.
   Knus, Karen

   Like

 3. Hej Karen.
  Det er simpelthen en vidunderlig plante, selvom den ikke er en lykkefund minder den nu en del om den med de søde små og meget velduftende blomster, nåhhh ja du kender den jo i forvejen, blev bare lige revet med af glæden ved dem. Jeg har den ved en terrasse, vil tro 6 stk i alt.
  I øvrigt tillykke med det nye look på bloggen, og 1000 tak for at linke til mig
  Ha en god dag
  Knus Anette

  Like

 4. Langs vejen ned til gården har vi en kant af multiflora roser og hybenroser i skøn forening – det er ikke nogen, jeg kan tage æren for, de har været der i mange år. Men det er en fornøjelse at følge dem på alle årstider – de er smukke både forår, sommer, efterår og vinter. Om vinteren har mine multiflora røde grene – det er ret fint. Min søster, som er blomsterdekoratør, går på rov i efteråret til butikken – der er nok til os alle + mus og fugle – og så passer de ellers sig selv!

  Like

 5. Sådan en hæk bliver i glade for. Blomsterne er så fine og bærerne er meget anvendelige i dekorationer. Men til efteråret må du holde øje bærerne og plukke dem inden fuglene tager dem allesammen. Jeg har også haft en buket stående længe i en hvid Alto vase og det så bare godtud. ( Andre vaser duer selvføgelig også, men stænglerne blev så fint fordelt)

  Kh Hanne.

  Like

 6. For flere år siden fik jeg plantet en pæn lang hæk af paradisæbler inden for en meget gammel bøgehæk, der var blevet åben i forneden. Den er allerede blevet skåret ned for en del år siden, fordi de var blevet alt for høje. Når den blomstrer, flyder mit hjerte over, så jeg kan godt forstå, du gerne vil have sådan en hæk.
  Jeg synes nu, det ser ud, som om Christie tænker “Hva’ er dog det for noget – har vi ikke pinde nok!”

  Like

 7. Det bliver godt når de vokser til. Jeg har dem jo i et læbælte på den anden side vejen..ren luksus. Mus og fugle er også glade for dem så det er med at være hurtig og få plukket nogen.

  Like

 8. Jeg synes de små, cremefarvede roser er så skønne. De er nogle af de første roser der blomstrer, så for mig varsler de flere roser 🙂 Vi har plantet en hæk af paradisæbler som vi købte i bundter, og sådan en pind kostede næsten ingenting. De er allerede begyndt at ligne en hæk efter knapt et år. Det er ikke så tosset med den slags bundtvarer!
  God første marts til dig, Karen!
  Kh Nana

  Like

  1. Når man skal plante meget, er det skovplanteskolerne, man skal have fat i. En enkelt rose, der var lidt mere fremme kostede 60 kr. i en almindelig planteskole, hvor en pind kostede 6,50 hos skovplanteskolen… En hæk af paradisæbler kunne jeg nu også godt tænke mig 🙂
   Også god første dag i første forårsmåned til dig!
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.