Hvidt i senvinteren

Vintergækker,

billede3

Dorothealiljer,

billede4

svaner.

billede2

Luften over Skivholme er fuld af lyden af svaner. I små og store flokke flyver de over os for at slå sig ned på en mark i nærheden.

Billede1

Af og til kan vi se nogle af dem oppe fra vores græsmark.

billede1

De fleste går på den anden side af bakken. Der er flere hundrede.

Det er ikke sjovt for den landmand, hvis afgrøder de systematisk udrydder. Men det er nu et flot syn.

billede2

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Hvidt i senvinteren”

  1. Jeg kunne bare ikke nære mig – i flere år tænkte jeg kun på at prøve. Mange mennesker har en sær forestilling om, hvad man kan spise. Hvordan kan de dog tro, at f.eks. disse er giftige: Blomsterknopperne på min gamle salvie er så dejlige i en salat, lige som blomsterne på purløg.

    Like

  2. Det er sikkert svært at glæde sig over synet af den store forsamling af smukke svaner, når de er i fuld gang med at æde ens afgrøde.
    Er det raps, kan jeg godt forstå dem – et år, da rapsen over for mit hus, var saftig grøn og ikke mere end ca. 20 cm høj, gik jeg over og hev fire planter op. På det tidspunkt ligner de broccoliplanter og er også fra samme familie. Efter en kort tur i gryden, kunne jeg ringe til ejerens kone og fortælle hende, at nu var rapsen på sit højeste som dampet grøntsag til aftensmaden. Det kom noget bag på hende, at de smagte som den fineste broccoli, men hun ville da at gøre forsøget efter.

    Like

Der er lukket for kommentarer.