I morgen er det Kyndelmisse

I morgen er det Kyndelmisse. Kjørmes Knud, som det hedder i sangen om sneflokkene, der kommer vrimlende. Dem har vi ikke set meget til i denne vinter, og det ser ud til, at Kjørmes Knud kommer med vandkoldt vejr og skyer, der hænger helt nede over bakkerne. Ikke opløftende.

billede1

Så er det, jeg må finde mit indlæg om, hvordan man undgår vinterdepressioner frem for at minde mig selv om, hvad man kan bruge sådan en første februar til.

For vi kan ikke fremskynde foråret, og vi kan ikke trylle en god og fyndig snestorm frem.

Man kan kigge på billeder af vinter med knitrende frost og sol på sne.

Billede1

Billede5

Man kan også kigge i frøkataloger og på nettet og drømme lidt om det forår, der snart er på vej.

Billede2

Men ikke for meget drømmeri, for så hænger man bare med mulen og bliver utålmodig – uden at kunne gøre noget ved det.

Jeg vil sy nye gardiner til køkkenet. Og nye hynder til køkkenstolene. Jeg vil købe nogle flere tulipaner. Jeg vil lave mad, der gløder af chili og fjernøstlige dufte. Jeg vil forbi biblioteket og finde en rigtig god bog – en eskapistbog med både mord og kærlighed. Og jeg vil se Badehotellet, hvor alting lyser sommerskønt, og jeg vil slukke igen før TV avisen – og især før vejrudsigten.

God første februar.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

2 kommentarer til “I morgen er det Kyndelmisse”

  1. Ja vi har en mild og trist vinter på trods af forudsigelser om det modsatte. Kyndelmisse er nu dejligt alligevel og vi skal selvfølgelig have pandekager og masser af tændte lys. Det bliver så hyggeligt.

    Held og lykke med at holde humøret oppe og med alle syprojekterne. For mig er det alle de små fremadstormende blomsterspirer der højner humøret.

    Like

Der er lukket for kommentarer.