Store, lyserøde krysantemum

Når man er på indkøb, er der dage, hvor intet ser indbydende ud, og der er dage, hvor næsten alt gør det. Blomsterne, man går forbi på vej ind, lyser mere, bjergene af grøntsager i grøntafdelingen har klarere farver og ser saftigere ud. Man får kreative køkkenideer af at kigge i kølediskene. Alt funkler bare lidt mere, og fristelser er svære at modstå.

billede4

Sådan en dag har jeg lige haft, og jeg faldt for et bundt store, lyserøde krysantemum. De var ret uimodståelige. Der er noget med lyserødt på den her årstid. En farve så sart og spæd som det lys, der så småt begynder at komme igen. Man bliver glad af at se på den. Det er en optimistisk farve.

De tre store krysantemum blev anbragt i min mandelgaveskål – ja, jeg vandt mandelgaven for tredje år i træk. Når man er så heldig at have en søster – en søster, som både står for mandelgaven, og som arbejder hos Georg Jensen – er man ekstra heldig, når man vinder mandelgaven.

billede2

De tre fylder skålen sammen med lidt efeu og broget benved, og buketten spejler sig i skålens blanke sider.

billede1

Den slags dage handler nok mere om, hvordan man selv har det, når man går ind i butikken, end de handler om, at alle varerne bare er bedre den dag. Det siger logikken. Men – logik er jo bare datid af lad gå, så lad gå – man må gerne nyde det, når alt er ekstra godt, og man må gerne falde for en lille, men uimodståelig, fristelse.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Store, lyserøde krysantemum”

 1. Jeg er lige begyndt på et eksperiment, jeg har lavet stiklinger af det nederste af stilkene fra en buket crysantenum og sat i en potte med priklejord og nu må ugerne vise om det lykkes. Jeg har også tænkt mig at købe planter i potte som jeg vil dele når de er afblomstret og sætte i potter med god jord. Så må jeg se hvad det kan blive til.

  Like

 2. Ser smukt ud 🙂 står de i våd oasis, jeg har den samme skål, men troede ikke at skålen kunne klare det våde – tænker på om det giver mærker.

  Like

  1. De står i våd oasis. Jeg tænker, at når skålen er rustfrit stål, skulle den godt kunne tåle lidt vand. Ridser er et andet problem – man skal nok ikke sætte noget med jord på i skålen. 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: