Grillstegning i vaffelmaskinen

Et nyt forbrugsområde er opstået hjemme hos os – som om der ikke var nok af den slags.

Ekstra plader til  den der Tefal vaffel/toast/altmulig-maskine, vi fik i julegave. Gadgets – de er sjove, men det løber op… og jeg skal aldrig mere ønske mig flere af dem (tror jeg nok). For helt ærligt har jeg jo levet i adskillige årtier uden af lave vafler af alt muligt, og vi har sagtens kunnet lave ovnmadder uden en maskine. Men det er nu sjovt, om end ikke ligefrem en nødvendighed.

Vi har købt paninipladerne til maskinen. Ud over at kunne bruges til at lave større sandwich, der bliver sprøde på begge sider og får de fineste grillstriber, er der masser af andre ting, man kan lave med panini-pladerne.

billede12

Pladerne virker som en klap-sammen grillpande, og man kan sågar stege en bøf i den, har jeg set på nettet.

Vi har stegt små baconomviklede pølser i den til frokost her i weekenden,

billede11

og de blev rigtigt gode – sprøde og lækre, ikke revnede, og ret dekorative med deres grillstriber.

billede10

Vi skal lige prøve at stege en bøf i dem – bare for sjov.

Jeg har bestilt et sæt plader mere – til små pandekager. Det bliver spændende at prøve dem også. Og så er det altså også slut med at købe dimser.

billede2

For nu kommer det vigtige spørgsmål. Vil vi blive ved med at lave ting i vaffelmaskinen? Eller kommer den til at stå som sådan en ‘det virkede som en god ide engang’-ting, der bare tager plads op?  Det får tiden vise.

Indtil da leger vi da bare videre. Vi har tænkt os at tage maskinen med i campingvognen, næste gang vi rejser. Så vil vi se, hvad vi kan finde af grill/vaffel/pandekage-egnet mad, hvor vi kommer frem. Det sprøjter nemlig ikke, når man steger i den, og det er rart i et lille rum som en campingvogn.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Grillstegning i vaffelmaskinen”

    1. Husk at dele, hvis du finder på noget godt at lave med den 🙂 Vi stegte noget hakkekød i lange ‘bøffer’ i går, lagde dem i lange brød sammen med ost, tomat og krydderier, og så var der ‘aftensmad på farten’.

      Like

Der er lukket for kommentarer.