5 år i dag

Hurra! Dalsgaard i Skivholme er fem år gammel i dag. Det er fem år siden, jeg skrev det første indlæg.

billede15

Fem år med næsten daglige skriblerier om mad, om have og blomster, om dyrene, om indretning og om meget mere, jeg gennem årene har fået lyst til at fortælle om. Tak for, at I læser med – og tak for, at så mange af jer er blevet venner og bekendte – også udenfor det store net. Det er da det allerbedste.

Fødselsdag er statusdag. Et kig på, hvad der er blevet læst mest gennem årene overrasker lidt. Der er opskrifter helt fra starten, der holder endnu. Faktisk er det mest læste indlæg nogensinde Langtidsstegt svineskank med sprød svær.

Billede1

Nummer 2 og 3 er også opskrifter, nemlig opskriften på Langtidsstegt nakkesteg med italiensk inspiration og opskriften på andebryststeg – alene juleaftensdag blev den opskrift læst næsten 3500 gange.

Billede3

Nummer 4 er indlægget med tilbehør til vildt. Det bliver naturligvis mest læst i jagtsæsonen. Indlægget skal vist opdateres med nye opskrifter, for det er helt tilbage fra 2013, og jeg må da have lavet nyt tilbehør siden? Det har jeg helt bestemt.

Fasan

Nummer fem er den bløde og lækre rejesalat.

Billede3

Det var de fem mest læste opskrifter gennem årene. Mange andre indlæg er læst rigtig mange gange – blandt andet indlægget om at støbe betonhænder i gummihandsker.

Billede1

Og alt, hvad jeg har skrevet om pavillonen.

billede1

Og om havebesøg hos blandt andet Fru Pedersen, i Bruuns Have og hos Tante Grøn. Mon folk googler indlæg om haverne, før de selv besøger dem?

Billede8

Opskrifter holder gennem årene, hvis de er gode. Mere dagsaktuelle indlæg bliver læst, lige når de kommer, men de er mere flygtige. Sommerindlæg med blomster og bier er som sommerdagen selv. Dejlige, men hurtigt væk.

Billede1

Nu tænker du vel, at jeg fremover kun vil lave opskrifter, når det nu er det, der bliver læst mest? Nej. Uden variation i indholdet kommer jeg selv til at kede mig. Der er så mange spændende ting i verden, man kan interessere sig for, og det gør jeg. Der vil fortsat være have, blomster, ideer, landsbyliv, eventyr, sjov og meget andet.

Søgefunktionen på bloggen er god, så brug søgefeltet til at lede efter det, du gerne vil finde. (Hvis du ikke kan finde søgefeltet (!), er det altså øverst ved overskriften ude til højre.)

Jeg har prøvet at have annoncer på bloggen. Det er jeg gået fra igen i løbet året, for uden aggressiv markedsføring af annoncørerne, tjener jeg intet på det. Og de pynter jo ikke særligt, de annoncer. Jeg vil gerne anmelde produkter, jeg selv kan gå ind for. Og jeg vil gerne indgå i samarbejde med virksomheder, jeg tror på.

Billede5

Og der bliver det. På mig virker det absurd med en kageopskrift og en annonce for slankekure lige ved siden af hinanden, og det gør Google gladeligt. Og jeg kan ikke lide ting, der blinker og roterer og tager opmærksomheden fra det egentlige – nemlig det, der står på bloggen.

Bloggen er fem år i dag – og nu er den blevet voksen, så den selv ved, hvad den vil.

I weekenden får den nok en fødselsdagsmiddag.

God fredag.

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

35 kommentarer til “5 år i dag”

 1. Tillykke Karen. Det er godt nok blevet til mange indlæg gennem år og dag – og jeg glæder mig dagligt til at læse med 🙂 så fortsat god skrivelyst til dig. Kh Jette

  Like

 2. Kære Karen. Stort tillykke med de 5 år – godt gået 👍 Jeg læser hvert eneste indlæg, selv om der er noget der interesserer mig mere end andet, men altid interessant læsning. BIlledet af svineskanken får munden til at løbe i vand – minder om et solidt måltid fra Alsace 🇩🇰🇩🇰 Kh. Karen

  Like

 3. Tillykke med de 5 år. Som mange af de andre nyder jeg også at følge jeres gøren og laden… for et stykke tid siden var jeg sendt ud efter nogle reservedele, og da tænkte jeg på om jeg måske var lige i nærheden af dig. Held og lykke fremover.

  Like

 4. Tillykke med de fem år. Fortsæt endelig, det du skriver er vedkommende, meningsfyldt og brugbart. Jeg kender dig ikke personligt, men har stor glæde af at følge din blog.
  Venlig hilsen
  Edith Knudsen

  Like

 5. Tillyke med de fem år. Tusind tak fordi du giver mig (os) mulighed for at læse med. Lad endelig være med at lave noget om, det du skriver er vedkommende, tankevækkende og brugbart.
  Jeg ser frem til dine fremtidige indlæg og glæder mig til at læse dem.

  Venlig hilsen
  Edith Knudsen

  Like

 6. Tillykke med bloggen. Det er altid en fornøjelse at læse dine indlæg. Humoristiske historier om stort og småt , om naturen, om kirkelige emner fra Skivholme .og så alle dine super opskrifter. Altid kan jeg finde en spændende ret der skal prøves, ideer til gæster og yndlingskagen ikke at forglemme. En varieret blog, jeg skal læse hver gang der er nyt . Uden bloggen havde vi ikke besøgt Århus og overnattet hos jer i den hyggelige bed and breakfast.
  God weekend
  Hilsen Lisbet

  Like

  1. I må komme igen en gang – det var så hyggeligt at have jer på besøg. Lige nu er der håndværkere på derovre. Der er trængt vand ind på badeværelset, så det skal renoveres… dyrt – men nødvendigt
   Vh/Karen

   Like

 7. Stort til lykke med blogfødselsdagen. Det er altid spændende at lukke din blog op. Hvad mon du skriver om i dag? En opskrift, en ide til haven, en naturbeskrivelse eller? Jeg glæder mig til fortsat at læse dine afvekslende indlæg.

  Like

 8. Gratulerer med blogfødselsdagen – og tak for din fine blog. Madopskrifterne går jeg som regel let hen over, men jeg har haft stor glæde af et par stykker. Det er så dejligt, at din blog er så afvekslende – det nyder jeg i høj grad – så bliv endelig ved med det!

  Like

 9. Stort stort kæmpe STORT TILLYKKE med de 5 år Karen. Jeg er glad for at have opdaget din blog, så jeg kunne mødes med dig både her og der( Hvis der igen i år er en tur til Tanten, så har vi fået ny gps dame;-)
  Glæder mig til fortsat at følge med her i en herlig blanding:-)

  Like

 10. Kære Karen.
  Stort tillykke med bloggens 5 års fødselsdag. Jeg nyder at følge dig i alt hvad du laver, og som du selv skriver,det kan godt blive lidt kedeligt, hvis alle indlæg handler om næsten det samme.
  Er så glad for at jeg har mødt både dig og din mand flere gange. Er sikker på det bliver til mange flere gange.

  Kærlig hilsen Anette

  Like

 11. Til lykke til dig og bloggen! Jeg sidder og prøver at huske hvornår jeg lavede min første blog. Mon ikke også det er 5 år siden …? Nu er jeg på min tredje blog, og det er da noget smartere at skrive på den samme blog i 5 år 🙂
  Jeg holder af din blog fordi den er så personlig. Jeg føler at jeg møder dig når jeg læser dine indlæg. Jeg elsker at den er afvekslende – som livet. Og så har vi jo mange fælles interesser som fx hund, kat og have.
  Jeg håber virkelig at du vil give lyd hvis du en dag er i mit område, for så skal du altså hjem og besøge mig!
  Til lykke til dig og bloggen – og tak for dig og din blog!
  Kærlig hilsen Nana

  Like

  1. Jeg har kun fulgt dig på to blogge, Nana – du har et særligt øje for lys og farver og jeg elsker at kigge med 🙂 Jeg vil meget gerne komme og besøge dig, når jeg kommer til Sjælland, og du er også altid velkommen her.
   Kærlig hilse, Karen

   Like

 12. Tillykke med de fem år. Jeg kom ind på din blog via opskriftssøgning, måske var tilbehør til vildt 🙂 Og jeg er blevet hængende, selv om haveindlæg ikke er mig, men netop fordi du skriver om så meget andet og inspirerer mig med dine opskrifter.

  Og så er der sket noget i forbindelse med opdateringer hos nogle, jeg kan ikke få lov til at få min web-adresse med, så den får du her 🙂
  http://www.underet-er-at-vi-er-til.blogspot.com

  Like

 13. Tillykke med 5 år og du er ligeså flittig en blogger som mig 😉 – det lader til, at det er en god ting med madopskrifter, godt du gerne blander indlæggene lidt. Jeg har prøvet flere af dine opskrifter 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

 14. Tillykke med de 5 år. Jeg følger med glæde din blog selv om vi endnu har til gode at mødes IRL.
  Din blog er så dejlig afvekslende og uha hvor bliver jeg tit sulten når jeg ser dine lækre opskrifter.
  God weekend.

  Like

Der er lukket for kommentarer.