Nem krabbesalat med tomat og avocado

Endelig blev det fredag aften. I mandags troede jeg aldrig, vi ville nå så langt… Vi tog hul på årets første weekend med en frisk og blød krabbesalat. En krabbesalat med tomat, dild og avocado, som vi spiste med glæde og tynde skiver ristet brød til.

Det nærmeste krabbefarvand, jeg kom i nærheden af på vejen hjem, var Rema1000, så det blev en dåse krabber, der blev brugt i salaten. Kan du få fat i friske krabbekløer, bliver salaten bestemt ikke ringere – men noget mere langsommelig at lave.

Man skal bruge:
1 dåse krabbekød
1 tomat skåret i små tern – kun tomatkødet – fjern kernerne først
1 avocado skåret i små tern
1 lille bundt klippet dild
Revet skal og saft fra 1/2 økocitron
1/2 tsk sambal oelek (brug chili i stedet for peber)
1,5 – 2 spsk god mayo

Lad krabbekødet dryppe af i en sigte, og bland det så med de øvrige ingredienser. Lad salaten stå og trække en halv times tid. Skær tynde skiver brød og rist dem helt sprøde.

billede1

Så simpelt er det. Og det smager godt. Frisk, krabbet og krydret.

Skulle vi nu have haft gæster til retten, ville jeg nok have lavet portionsanretninger på salatblade. Det havde sikkert også set bedre ud på billederne. Men det var den første fredag i året, og bare det at holde sig oprejst var udfordring nok.

Nu er det lørdag, og livet ser helt anderledes positivt ud – fantastisk, hvad 7 timers søvn kan gøre…

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Nem krabbesalat med tomat og avocado”

 1. Hej Karen, jeg har nedskrevet opskriften på krabbesalat, den ret vil jeg servere til en forret, synes indimellem jeg mangler ideer. Julepynten hos mig er iår gemt væk tigligere end det plejer.Grunden er at jeg rejser 4 uger til Australien på onsdag, jeg fornemmer min datter gerne vil have besøg. Så jeg vil ikke være særlig aktiv på de “sociale medier”

  Like

  1. Rigtig god tur til Australien. Det bliver da fantastisk med fire uger i Australien. Jeg har aldrig været der, men har læst mange bøger og set mange film derfra. Det er et spændende land.
   Krabbesalat kan du altid lave, når du er hjemme igen 🙂

   Like

 2. Smiler ved den indledende bemærkning – sådan har jeg også haft det hele ugen, den har godt nok været lang! Men nu er vi i gang, så bliver vi forhåbentlig fyldt af hverdagens glæde igen. Lørdags vejret er startet meget tungt her – det ikke engang rigtig lyst, så bondemandens plan om, at der skal laves lidt regnskab, glider vist ned – selvom det ikke er min yndlingsbeskæftigelse. Der skulle gerne blive tid til at komme lidt ud også! Krabbesalaten både ser og lyder rigtig lækker, for øvrigt 🙂

  Like

  1. Den første uge er den længste… og så har der været panisk travlt på mit arbejde. I dag hygger jeg og gør rent, efterhånden som julepynten bliver sorteret og pakket ned, mens manden er ude i vejret på jagt. Jeg vil hellere være inde i dag, men det er den gamle hund nok ikke enig i 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.