Et lille nytårsskud

Bedre end det største fyrværkeribatteri, kønnere end de smukkeste fyrværkerisole. En nytårshilsen med et lille glimt af glæde og fremtid på en våd, halvmørk, absolut sidste dag i året.

Mellem jul og nytår brænder vi altid det sidste af lysene i adventskransen. Vores adventskrans er lavet i våd oasis, så det grønne holder sig frisk. Og se nu her… på de tørre og skulpturelle tjørnekviste, som kransen var pyntet med,

billede2

er der kommet bittesmå, forårslyse blade.

billede1

Inde i de tørre grene ligger foråret parat og venter, og en lille bid af det kiggede ud for at ønske os alle sammen et glædeligt og godt nyt år. Som i sangen, hvor juletræet på besøg, hilser os fra eg og bøg, med besked derude fra, at det lysner dag for dag…

Så tak for det gamle år og hit med det nye. Hit med de første, mørke vintermåneder og al deres indehygge (og måske lidt sne og sol?), hit med forårets fryd, hit med sommeren og de lange, lyse dage, og senere hit med efteråret, kølige morgener, æbler og georginer, hit med endnu en vinter og jul og… Vi napper gerne en runde mere.

Rigtig godt nytår!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

14 kommentarer til “Et lille nytårsskud”

 1. Også godt nytår herfra Fyn. Det er altid hyggeligt at læse med hos dig. Faldt over din lækre kylling og peanut opskrift – en god mulighed her i en ferieuge 🙂

  Like

 2. Godt Nytår til dig, Karen. Tak for dine gode” skriverier”. igår havde vi gæster til frokost og jeg havde bl.a lavet rejesalat efter din opskrift og det smagte dejligt. Foran mig har jeg en lille buket fra min vinterjasmin, det minder mig om at det er foråret vi går imøde.

  Kh. Hanne.

  Like

  1. Vi havde også vinterjasmin, hvor vi boede før – de er så skønne. Jeg må se, om ikke der kan blive plads til en hos os her. Jeg er glad for, at du kunne lide rejesalaten – den er altså også skamløst lækker 🙂

   Like

 3. Man bliver jo helt opløftet og varm om hjertet af at se små lysegrønne blade på denne årstid. Og inden vi ser os om så er det jo ude i naturen det sker! Rigtig Godt Nytår til dig og din mand, samt alle der læser med her på siden. Varme knus og hilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  Like

  1. Også et rigtig godt nytår til jer på Bornholm 🙂 Ja, det bliver dejligt, når de små lysegrønne blade kommer ude i naturen også. Først kommer buskene og så træerne – vi skal bare vente 🙂

   Like

 4. Hvor er det nogle fine, små blade der varsler et nyt års komme hjemme hos jer 🙂
  Godt nytår til dig og dine, Karen! Og tak for dine mange, dejlige, livsglade indlæg her på bloggen!
  Knus fra Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.