Ferie mellem jul og nytår

Kalenderlyset er brændt ned, og helligdagene ligger bag os. Det gik stærkt…

billede1

Efter at have været hjemmefra både juleaften, første juledag og anden juledag med hjemkomst tredje juledag om eftermiddagen, er det dejligt bare at være hjemme igen. Det er skønt at holde jul med familien, dejligt at se så mange som muligt, dejligt med fest på alle kanaler, men også dejligt at komme hjem, sove ud og komme i gang igen.

Rugbrød og grovbrød hæver på køkkenbordet, vaskemaskinen snurrer (det pæne tøj skal jo være klar igen til nytårsaften), hund og kat sover – vores 13 år gamle hund er udmattet efter at have været med rundt i julelandet.

Ferie mellem jul og nytår betyder lange morgener med aviser og en ekstra kop te.

billede3

Det betyder tid hjemme, mens det er lyst, tid til at rydde op og være lidt kreativ, tid til at lege med julegaverne og tid til bare at være og nyde lidt stilhed og fred.

billede2

Det skulle alle mennesker have lov til. Så kunne man da vente et par dage med at bytte julegaver, med at få årsregnskaber færdige og alt det andet, der betyder lange arbejdsdage for så mange her mellem jul og nytår. Det er jo slet ikke nødvendigt, at det skal være lige nu og her – det er bare en gammel vane, der egentlig godt kunne laves om.

God onsdag – den sidste i år.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Ferie mellem jul og nytår”

  1. Kære Karen. Du har noget så meget ret! Tid til at nyde, og være sammen i nærvær. Både med familien og derhjemme. Vi har nu også hjulpet bonden i stalden med dyrene, det er helt ok, pligtfølelsen forsvinder lidt i jule dagene, og det bliver lidt hyggeligt, at lave arbejdet sammen, lige at tage en eftermiddags røgten med lidt “naturlig motion”, og ikke mindst en sød kalv at klappe og lære at drikke mælk. Det må være dejligt, at være hjemme igen, og have tid til at sidde i nydningen med avisen og en kop the…. Kærligst Merete

    Like

  2. Det er skønt med ferie her mellem festivitassen. Her bliver dagene brugt på det hele: afslapning, bytten gaver, regnskab og havearbejde – men alt sammen i et tempo og en rækkefølge, som i vi tager det, som det kommer. Der er ingenting som jager – og det er bare skønt! For øvrigt, tak for hjælpen med julemiddagen! Jeg er ikke en ørn i et køkken, for at sige det som det er, så interesserer det mig slet ikke. Men julemiddag skulle vi selvfølgelig ha’, og jeg havde stor hjælp af din opskrift på andebryststeg – det var så dejligt at få anden stegt om formiddagen, det gjorde alt meget nemmere om aftenen – og min sædvanlige stres pga. manglende rutine udeblev fuldstændig! Og maden blev god!

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: