Bondemandens bøfdrømme

En tommetyk t-bone så stor som en stegepande. Det er en rigtig mandedrøm. Den kunne gå i opfyldelse i år, fordi Charolais køerne havde vokset sig så store og stærke. Over 500 kilo tunge blev de af at vandre rundt på vores marker og spise sig store og flotte i græs. Rent græs. Ingen slutopfedning eller andet unaturligt. Kun græs. Så sig ikke, man ikke tager på af salat….

billede2

Men dagen kommer, hvor kødkvæg bliver til kød, og Bondemanden fik sit ønske opfyldt:

billede4

En tommetyk t-bone så stor som en stegepande.

Han har bedt mig viderebringe den eneste, ægte, bondemandscertificerede måde at stege sådan en bøf på: Varm panden op til meget, meget varm uden fedstof. Læg bøffen på og steg den et par sekunder på hver side, så porerne lukkes. Drys med salt og peber. Kom rigeligt smør på panden, og steg så bøffen tre minutter på hver side – stadig for hård varme.

Ja, det oser. Ja, det giver skorpe, og ja, det er ikke så sundt for hverken panden eller manden. Men pyt. Den slags skal gøres ordentligt.

billede5

Og hvis du så er lidt tøset, kan du jo lave tilbehør til. Grøntsager og den slags umandig mad. Men så bliver der også rester af bøffen til frokostsandwich de næste to dage…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Bondemandens bøfdrømme”

 1. … og steger du to T-bones af den størrelse, vil min svigersøn i Montana blive glad for en opringning. Han skal have en stor bagt sød kartoffel med puddersukker og godt med smør moset ind i åbningen og INGEN grøntsager til. Min slagter solgte ham den største T-bone (8oo g), men den kunne han dog ikke sætte til livs. Det var også det værste madsvineri, jeg har været vidne til. Han havde sikkert også valgt en mindre, hvis han skulle have betalt …

  Like

 2. Ha ha ha, men salat giver godt kød, sammen med store ude arealer at boltre sig på;-)
  Du har ret det er virkelig mad for mænd, men nu også en kvinde, for mig bare i mindre mængder.
  Har jo sagt det til dig før, men siger det så sandelig gerne igen, det er det absolut bedst smagende kød jeg nogensinde har smagt! Og sidder allerede nu og håber på at i også skal have det kvæg næste år-for det bliver altså vanedannende.Glad kvæg giver glade mennesker.
  Kram fra Anette
  PS vores t-bone var på grillen, uhmmm

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: