Jul på jobbet

En af årets bedste arbejdsopgaver er, når jeg laver julepynt til mit arbejde inde på universitetet. En dekoration til mødelokalet, en til vores køkken/kantine ovenpå og en til vinduet ud mod den store, grimme byggeplads, der har larmet løs i snart to år.

Den til mødelokalet skal være lang og smal. Den skal stå midt på bordet, så der stadig kan være plads til papirer og bærbare.

billede11

Den er lavet i den fine b-green betonskål med zinkunderskål, jeg fik af Margit Bruun, da hun og hendes mand besøgte os sidste sommer. Det er sådan en anvendelig skål. Jeg bruger den hele tiden herhjemme, men nu får den lov at komme en tur til byen et par uger.

billede12

Den er fyldt med oasis, og der er sat kogler opret som lys og fyldt op med grønt fra haven og tørrede hortensia.

Til køkkenet har jeg bundet en krans af forskelligt grønt fra haven og sat et lys i midten. Det står i et glas, for det er lidt farligt det der med lys på arbejdspladsen – hvis de nu ikke bliver pustet ud?

billede10

For at gøre kransen lidt ekstra julet, har jeg limet nogle små røde kugler på hist og her. Farverne snyder på billedet – i virkeligheden er lyset er lige så mørkt som kuglerne.

Dekorationen til vinduet ud mod den grimme byggeplads er blevet til en lille juleskov i en kurv.

billede14

De små juletræer af kogler og bog, lavede jeg for et par år siden, og de holder fint endnu. Der er også puttet andre småting i den grønne skovbund.

billede15

Kogler, bark bittesmå keramikjuletræer og en juledåse med julekugler og et lille rensdyr.

billede16

Detaljerne kan vi stå og kigge på, når vi stimler sammen ved vinduet, for at se, hvad der sker, når der lyder ekstra dramatiske lyde fra byggepladsen.

Jeg er pænt godt tilfreds med resultatet, og når vi går på juleferie, kommer dekorationerne med mig hjem igen, så de kan pynte her julen over.

God weekend!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Jul på jobbet”

 1. Dejligt job for dig, og dejligt for dine kolleger at du klarer pynten 🙂 Det ser så fint ud – og god idé med glas om lyset. Jeg har af og til haft juledims med lys med på arbejde, og så har jeg været super urolig for at nogen skulle glemme at puste lyset ud og hele huset brænde ned …
  God søndag til jer!
  Kh Nana

  Like

  1. Jeg tror egentlig nok, der er en officiel nul-lys politik. Det er også farligt, hvis lyset ikke er pustet fredag eftermiddag. Så har det hele weekenden til at brænde ned og tænde ild… Men med glas omkring går det vel.
   God mandag til jer 🙂
   Kh,Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: