Kalenderlys i decembermørket

Glædelig 1. december. Nu får mørket baghjul af millioner af små LED-pærer i haverne, skæret fra stearinlys gennem ruderne og kalenderlys i de mørke morgener. I år er vores kalenderlys pyntet med grene, grønt og guld. Som en stjernestrøet skovbund.

billede7

Alt det grønne kommer til at virke ret mørkt, indtil man finder noget, der kan lysne lidt på det. De små echeveria, de grå tråde fra sølvlyng og nipsenålene med guld. Lidt ‘alle vegne ud og ind, glitrer edderkoppespind’ kommer fra enkelte af de tynde guldtråde, der fanger lyset så fint.

billede9Her til morgen blev lyset tændt, og så var det, vi kom i tanker om, hvorfor kalenderlys egentlig er ret så fjollede.

De første dage får man brændt alt for langt, men længere henne i måneden, hvor lyset er blevet tykkere, er man hele tiden bagud, og det sidste bliver brændt mellem jul og nytår.

Det er lidt ligesom i virkeligheden. Først i december føler man sig ovenpå, for der er masser af tid. Midt i december indser  man, at man er ret langt bagud, og det sidste af det, man ville have gjort før jul, når man mellem jul og nytår.

Pyt med det. Det er først i december, og i aften skal vi se julekalender. Mon den ender godt i år???

Glædelig 1. december.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Kalenderlys i decembermørket”

  1. Kalenderlyset som allegori 🙂 Jeg elsker kalenderlys, og egentlig mest i begyndelsen, mens de er friske og fulde af forventningens glæde. Det er vist en voksentilgang til kalenderlys, for som jeg husker det handler det, når man er barn, om at nå frem til d. 24. i en fart.
    Jeg ønsker dig en dejlig 1. december!
    Kh Nana

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: