Lige i hjertet

Aftenen før kurset hos Anettes Flora bladrede jeg rundt i Anettes blog for at se på hjerter. Anette kan nemlig noget med hjerter, som jeg gerne ville lære.

anettes-hjerter

Det yderste, som jeg har stirret mig helt forelsket i, er bundet over hegnstråd. Jeg har prøvet mig frem igen og igen, men det er aldrig lykkedes at få den tråd til at arte sig, som jeg ville, og jeg har smidt det fra mig i frustration og med et fælt ord eller to. Anette lovede mig, at hun ville lære mig at styre den skumle tråd, og det gjorde hun så godt, at det lykkedes at lave et stort, flot hjerte. Nu skal jeg bare øve teknikken: Hegnstråd, floratape, mos, pil og buksbom i den orden. Så var hjertet klar til at blive pyntet med lærkekogler og Mariebær.

billede2

Hvis du synes, det ser lidt afpillet ud, så læs videre…

billede3

Hjemme lagde jeg hjertet på gulvet i drivhuset. Det skulle ikke ligge inde i den tørre luft, og så var drivhuset et godt sted, mente jeg. Under tag, men væk fra regn og blæst.

billede1

Jeg glemte bare noget. Jeg glemte, at drivhuset ikke er mit alene. Jeg deler det med en mus eller to. Flere gange har jeg smilet, når jeg har stået og kigget på, hvordan sådan en lille mus kan sidde og gnave på en solsikkekerne på samme måde, som vi spiser majskolber. Det ser sødt ud.

Nu ved jeg noget mere om mus. De kan rigtig godt lide Mariebær, og de kan rigtig godt lide kogleskæl. Og de synes, det er sjovt at gnave buksbom af dekorationer.

billede4

Så da jeg kom ud for at tage hjertet og hænge det op, var en hel del af pynten altså væk. Jeg sværger på, jeg kunne høre musene bøvse af bare mæthed under gulvet. Bare lærkegrene er skam fine, men – jeg havde altså tænkt mig et hjerte med kogler.

Nu vil jeg reparere på det, og så bliver det sikkert helt fint igen. Jeg har hængt det så højt op inde i drivhuset , at musene ikke kan nå resterne af pynten. Og så tager jeg nogle bedre billeder, hvis jeg ellers er hjemme, mens det er lyst…

God tirsdag aften.

Save

Save

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

17 kommentarer til “Lige i hjertet”

 1. Min kommentar forsvandt..Så prøver igen og undskylder på forhånd, hvis der dukker flere op..
  Men ville sige, at det er så godt at være på kursus og lære nyt og at jeg synes det er så skønt at du tager musenes hærgen med godt humør 🙂

  Like

  1. Hej Miri,
   Det er nok, fordi jeg har en WordPress blog. Der skal kommentarerne godkendes af mig, før de kommer på. Det er for at undgå spam. Men du er der nu 🙂 Ja, de mus. De ser jo så bedårende ud, at man tilgiver dem det meste – udenfor.
   🙂 Karen

   Like

 2. Hvor er dit drivhus flot pyntet op- flabede mus og sød historie<3
  På denne tid af året lader jeg altid hunden gå først ind i drivhuset-og skal jeg have nogle af sækkene med bær og andet sparker jeg til dem først, jeg syntes mus er søde på billeder, læs-jeg skriger som en tøs når jeg bliver overrasket af mus.
  Det er lidt sjovt du viser pilehjerterne, det er længe siden i mit hoved, at jeg har bundet den slags, og den anden dag fik jeg lyst til at tage den slags binderi op igen, for at se hvordan jeg nu vil gribe det an. Men det bliver dog ikke lige her i disse dage. Egentligt giver dit indlæg mig et par ideer til et indlæg, så herligt, og TAK:-)))
  Glæder mig til at se dit hjerte med fyld igen.

  Like

 3. Ja undskyld Karen men jeg kom godt nok til at grine for hvor har de hygget sig og holdt fest. Sidste år åd de en masse Mariebær jeg havde hængende ude i carporten så i år hænger de i et stykke ståltråd.

  Like

 4. Kære Karen. Sikke da en herlig historie med både hjerte og mus…Jeg får nogle billeder og smiler. Godt du kan få lappet dit hjerte, så det igen bliver fint… Din billeder får mig til at tænke endnu engang på to do listen skal stå, besøge Anettes biks…. Det ser spændende og lærerigt ud 🙂 Kærligst Merete

  Like

 5. Det er et rigtig flot hjerte, du har lavet, og du har helt ret i, at Anette kan noget helt særligt med hjerter. Morede mig meget over din beskrivelse af de stopmætte mus:) Må indrømme, at jeg også synes, at mus er søde – udendørs altså 🙂

  Like

 6. Flot hjerte, du har lavet, og du har helt ret i, at Anette kan noget helt særligt med hjerter. Herlig beskrivelse af de mætte mus, der slår mave og vel også småbøvser under gulvet :)))

  Like

 7. Jeg synes virkelig, at det er meget fint! Og musene havde vel en fest, er det ikke netop nu ved juletid vi skal tænke på de stakkels små?…
  Dejlig juleinspiration man kan hente her ❤️

  Like

Der er lukket for kommentarer.