Jambalaya – i en økonomisk overkommelig version

Kylling, bacon, porrer, peber, tomater, chili og farin – og ris kogt med i retten. Det er opskriften på vores økonomi-jambalaya, som varmer så godt på en kold regnvejrsdag i november.

billede1

Nærmest som en slags sydstats-risotto og en af de der ‘one-pot-suppers’, der er så nemme at have med at gøre – også når der skal ryddes op bagefter.

Når jeg kalder den økonomi-jambalaya, skyldes det, at der i de originale opskrifter skal krydrede pølser, kylling, hummer og rejer i. Det dyre springer vi over til en hverdagsret og holder os til de to klassikere: kylling og bacon.

Til to sultne personer skal man bruge:
250 g kyllingebryst skåret i tern
1/2 pakke bacon i tern
1 stængel bladselleri
1 stor porre
1 stor gulerod
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
2 dl ris
1 dåse hakkede tomater
2 spsk farin
1 tsk Sambal Oelek – og salt efter smag
Vand

billede3

Skær kylling og bacon i tern og brun ternene let i en stor gryde. Tilsæt bladselleri, løg, porre, gulerod, peberfrugt og hakket hvidløg og lad det stege med et par minutter.

Tilsæt risene og rør godt rundt. Hæld tomaterne ved sammen med farin, lidt salt og Sambal Oelek og tilsæt vand, til det hele er dækket. Bring det i kog og skru ned til simreblus, og rør nu i det med jævne mellemrum – ret jævne mellemrum, for risene vil gerne sætte sig på bunden, og det skal de ikke have lov til.

Smag til med salt og måske lidt ekstra chili og farin undervejs. Det skal være hot.

Når risene er møre, er maden færdig. Nemt nok, ikke? Og imens har du ryddet køkkenet op, så der kun er gryden at tage til sidst. One-pot-suppers er gode til hverdag.

P.S. Du kan lave dobbelt portion og have til to dage – men fryseegnet er retten ikke.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Jambalaya – i en økonomisk overkommelig version”

Der er lukket for kommentarer.